Компанія Toyota може зробити електричний Land Cruiser серійною моделлю

Поки такий існує в єдиному екземплярі, але є шанс, що така модель з нульовим рівнем викидів в майбутньому все-таки добереться до конвеєра.

0
35815

Електрокар на базі Land Cruiser 70 в вантажному виконанні – результат роботи австралійських інженерів з місцевого відділення японської марки. Toyota Land Cruiser на електротязі створили для потреб BHP, однією з найбільших в світі гірничодобувних компаній.

В даний час електрична вантажівка працює на одному з родовищ нікелю. До 2030-го BHP хоче скоротити викиди парникових газів відразу на 30 відсотків. Здійснити цей план допоможе переклад LCV на електричну трансмісію. 

У компанії Toyota відзначають, що батарейний пікап Land Cruiser 70 допоміг зменшити шкідливі викиди, а також знизив рівень вібрації.

Японці врахують досвід BHP в експлуатації цієї моделі: зібрані відомості знадобляться, якщо марка задумає зробити такий LC серійним. Про терміни виходу такого електрокара нічого не повідомляється. Поки ж Toyota готує ринковий дебют Land Cruiser 300 наступної генерації. Причому для новинки заявлений і гібридний мотор. Що стосується повністю електричного Land Cruiser, то очікування може розтягнутися на кілька років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!