Представили нову Skoda Fabia 2021: більше технологій і потужності

0
1046

Новий дизайн Fabia – це те, що кидається в очі в першу чергу. Але те, що знаходиться під шкірою, отримало найбільші зміни в Fabia 2021 року. Skoda раніше розкрила свої плани щодо потужності. Ряд сучасних двигунів став доступний завдяки новій платформі.

Більшість Fabias матиме всього три циліндри, а об’єм двигуна складе всього 1,0 л. Безнаддувні двигуни з нижньої обробкою матимуть потужність від 64 до 79 к.с. через пятиступінчасті механічну коробку передач і передній привід.

Тим часом, моделі з більш високою комплектацією будуть оснащуватися версією двигуна з турбонаддувом потужністю від 94 до 109 к.с. Для них можна вибрати 5-ступінчасту механічну або 6-ступінчасту коробку передач DSG. Моделі топової комплектацією отримають 1,5-літровий двигун потужністю 147 к.с. в поєднанні з 7-ступінчастою коробкою передач DSG. Дизельне паливо пропонуватися не буде.

Варіант з 5 МКП в моделях з більш доступною ціною повинен порадувати шанувальників марки, як і традиційний ручне гальмо з важелем.

Ще одним помічником водіїв стане пакет Travel Assist Package, який додає властивості автоматизованого водіння до субкомпактного хетчбека. Поряд з інтелектуальним круїз-контролем, асистентом руху по смузі, асистентом руху в пробках і екстреною допомогою нова Fabia також зможе паркуватися самостійно.

Новинка отримає великі інформаційно-розважальні екрани. Як і новий Polo, Fabia отримає стандартний 6,8-дюймовий сенсорний екран, але покупці можуть вибрати 9,2-дюймовий екран. По обидва боки екрану є екранні кнопки. Буде доступна 10,2-дюймова панель з цифровими датчиками, яка допоможе Fabia виглядати сучасніше всередині.

Всім цим поліпшень допомагає платформа MQB A0, на якій розміщені версії Fabia. Але найбільшою перевагою буде додатковий обсяг, який пропонує платформа. Він на 110 мм довше і на 48 мм ширше, ніж автомобіль третього покоління: 4 107 мм в довжину і 1780 мм в ширину.

Колісна база також збільшилася на 94 мм, що робить її схожою за розміром новим VW Polo і Seat Ibiza. Це також означає, що багажник збільшився на 380 літрів, а вага трохи збільшився. Завдяки новому модному дизайну він має Cd 0,28 – найнижчий показник в сегменті малолітражок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!