Названий ТОП-5 цікавих новинок, представлених на Шанхайському автосалоні 2021

0
228

Редакція порталу Тарантас Ньюс розповіла про п’ять найцікавіші новинки Шанхайського автосалону 2021 року.

Toyota bZ4X

На початку рейтингу розташувався концепт-кар Toyota bZ4X. Кросовер грунтується на електричному «візку» e-TNGA з уніфікованими моторними модулями: це означає, що модель може комплектуватися переднім, заднім або повним приводом. До особливостей моделі також відносять нестандартний рульовий механізм, який не має механічного зв’язку з кермом. Також кросовер оснащений сонячними батареями для підзарядки акумулятора.

За наявними даними, кросовер був розроблений у співпраці з брендом Subaru, у якого незабаром має з’явитися «електрокар-близнюк». Компанія Subaru була зайнята налаштуванням системи повного приводу. На сьогоднішній день автовиробники не розкрили характеристики моделі.

Відзначимо, що салон авто виглядає привабливо. Замість звичного рульового колеса підготовлений штурвал, так як механізм без вала дає можливість встановити будь-який передавальне відношення і управляти без перехоплення. На жаль, дана особливість може не з’явитися на серійній варіації bZ4X. За очікуваннями серійна варіація кросовера Toyota bZ4X буде показана в середині 2022 року, а випуск буде налагоджений в Японії і Китаї, а реалізовувати електрокари будуть майже по всьому світу.

Honda SUV e : prototype

Компанія Honda продемонструвала в Шанхаї предсерійну версію електричного кросовера SUV e : prototype . Модель схожа на HR-V третього покоління, який вперше показали ще в лютому нинішнього року. Електромобіль отримав витягнуту головну оптику, які суміщають зі світлодіодними смужками під кромкою капота. На передньому бампері і порогах також можна побачити підсвічування. Сьогодні компанія ще не показала салон новинки.

За наявними даними, електромобіль отримав новітнє ПО Honda Connect третього покоління, яке дасть можливість дистанційно оновлювати програмне забезпечення машини. Також система буде здатна розпізнавати голосові команди водія.

Audi A6 e tron Concept

Німецька компанія Audi представила концепт A6-e tron ​​Concept. Відомо, що дана модель ніяк не пов’язана з актуальною A6 покоління C8. За габаритами новинка практично не відрізняється від e-tron GT. Салон моделі, на жаль, поки не відомий.

Незважаючи на близькість розмірів з e-tron GT новий A6-e tron ​​Concept ґрунтується на зовсім іншому «візку». В основі A6-e tron ​​Concept знаходиться архітектура Premium Platform Electric (PPE), яка була розроблена разом з фахівцями Porsche.

В якості двигуна Audi A6 e-tron використовує пару електродвигунів сумарною віддачею 476 к.с. і 800 Нм крутного моменту, які живляться від літій-іонної акумуляторної батареї на 100 кВт * год. На одному заряді модель зможе їхати до 700 км. Заявлено, що за 10 хвилин машину можна зарядити на 300 км шляху. Виробництво серійних електромобілів Audi на платформі PPE буде налагоджений в Європі і Піднебесної.

Genesis G 80 EV

Преміальна марка Genesis презентувала новий електрокар G80e. Візуально модель практично не відрізняється від варіантів, які оснащені класичними ДВЗ. Замість звичної решітки радіатора на G80 EV встановлена ​​глуха панель з візерунком з ромбів, а в бампері збереглися тільки два невеликих повітрозабірника. Зміни в задній частині звелися до відсутності патрубків вихлопної системи. Інтер’єр електромобілю дістався від базового Genesis G80.

Модель укомплектована інтелектуальною системою повного приводу, яка в залежності від умов експлуатації може відключати електродвигун, який приводить в рух задні колеса для збільшення ефективності використання енергії в акумуляторі. Продуктивність електричного мотора становить 365 к.с., а максимальний обертовий момент досягає 700 Нм. Автовиробник визначив розгін до 100 км / год електрокара за 4,9 секунди. Запас ходу на одному заряді йде вище 500 км за стандартом NEDC.

Представники бренду заявляють, що термінал продуктивністю 350 кВт може поповнити заряд з 10 до 80% всього за 22 хвилини. Для підвищення потужності на даху G80e встановили панелі, які можуть перетворювати сонячну енергію в електричну.

Lincoln Zephyr Reflection

Варто нагадати, що компанія Lincoln відмовилася від виробництва седанів на американському авторинку і зупинилася на збірці кросоверів і позашляховиків. На ринку Піднебесної машини в кузові седан досить затребувані і тому американська компанія продемонструвала в Шанхаї концепт-кар Zephyr Reflection. Поки що автовиробник не назвав технічні характеристики моделі.

Ім’я Zephyr є історично значущим для Lincoln. Ця назва дісталося моделі, що випускала з 1936 по 1942 рік. Сучасний Zephyr Reflection заснований на повнопривідний архітектурі і має довжину близько 5 метрів. Дизайнери створили машину в новому фірмовому стилі, який відрізняється більш агресивним оформленням передньої частини.

Салон транспортного засобу виглядає досить мінімалістично, так як складно знайти навіть приховані сенсорні кнопки. На передній панелі знаходиться величезний тачскрін мультимедійного комплексу, з фірмовим інтерфейсом Lincoln Constellation ( «сузір’я»).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!