У Китаї відбувся дебют нового Nissan X-Trail 2022 модельного року

0
169

В рамках Шанхайського автосалону компанія Nissan представила X-Trail нового покоління для глобального ринку. Зовні кросовер повторює американський Nissan Rogue, який дебютував ще в 2020 році, проте силові агрегати у китайської та європейської версії відрізняються.

X-Trail нового покоління побудований на модульній платформі CMF-C / D . Варіант для глобального ринку практично в точності повторює кросовер Rogue для США: відрізнити одну машину від іншої можна хіба що з оформлення заднього бампера, габаритам і збільшеному дорожньому просвіту – 212 мм проти 208 мм у Rogue . Довжина X-Trail становить 4 681 мм, ширина – 1 840 мм, висота – 1 730 мм, а колісна база – 2 706 мм.

Новий X-Trail отримав фірмову V-образну решітку і двоповерхову головнe світлодіодну оптику. У салоні кросовер отримав повністю цифрову приладову панель з 12,3-дюймовим дисплеєм і «плаваючий» екран мультимедійного комплексу аналогічного розміру.

Для Nissan X-Trail також заявлений проекційний дисплей (10,8 дюйма), трьохзонний клімат-контроль, бездротова зарядка для гаджетів, підігрів всіх сидінь і комплект напівавтономного водіння ProPilot. В останній входять інтелектуальний круїз-контроль, асистент руху в пробках і система утримання в смузі руху.

На китайському ринку новий X-Trail запропонують з бензиновою “турботрійкою» VC-Turbo об’ємом 1,5 літра, що видає 204 к.с. і працює в поєднанні з варіатором. Привід – передній або повний. Для порівняння, Nissan Rogue оснащується 2,5-літровим «атмосферником» на 184 к.с.

X-Trail для європейського ринку отримає гібридну силову установку e-Power , де електродвигун встановлений на передній осі, а бензиновий ДВС працює як генератор електроенергії. Характеристики такої установки Nissan поки не розкриває, хоча європейці вже знайомі з e-Power по новому Qashqai , який комплектується 157-сильним турбодвигуном і електромотором потужністю 190 к.с.

Початок продажів нового X-Trail в Китаї заплановано на другу половину поточного року. У європейських дилерів новинка з’явиться влітку 2022 року. Пізніше машина з’явиться і в Україні. Швидше за все, автомобіль добереться до нашого ринку з атмосферними бензиновими чотирициліндровими моторами, а виробництво організовують на потужностях заводу в Санкт-Петербурзі, де випускають актуальний X-Trail . Терміни запуску моделі в російському офісі Nissan поки тримають в секреті.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!