Mini опублікувала першу інформацію про свої новинки

0
56

Mini незабаром зазнає серйозних змін, оскільки «материнська» компанія BMW реалізує плани по значному розширенню лінійки британського бренду і перетворенню його в виробника тільки електромобілів до 2030 року. У період з кінця 2022 з 2025 рік Mini випустить компактний трьохдверний електричний міський автомобіль довжиною всього 3,5 метра, а потім завершить нову лінійку більшим кросовером Countryman і просторим, електричним мінівеном. Очікується, що дві останні моделі будуть мати довжину не менше 4,5 метрів, що зробить їх найбільшими з усіх Mini. Сьогоднішні 3- і 5-дверний хетчбек буде замінений. Інформує портал UaMotors .

Крок до того, щоб стати повністю електрифікованим брендом, був зроблений під час дебюту електричного прототипу Mini JCW Pacesetter, який буде використовуватися в якості гоночного автомобіля для Формули E.

За словами інсайдерів BMW, серійне виконання електричного JCW буде запущено в кінці цього року або на початку 2022 року. Ця модель стане демонстрацією можливостей марки в області електрифікації, перш ніж через 8-12 місяців з’явиться повністю новий хетчбек Mini четвертого покоління.

Ще одна повністю електрична модель Mini була недавно помічена в ході зимових випробувань і, ймовірно, відродить шильдик Minor. Minor стане першою моделлю, створеною в рамках альянсу BMW і Great Wall Spotlight в Китаї. В його основу ляже абсолютно нова платформа, розроблена спільно інженерами BMW і Great Wall. Будівництво нового заводу Spotlight вартістю 550 мільйонів фунтів стерлінгів, який знаходиться в провінції Цзянсу в Китаї, почалося в червні 2020 року.

Компанії заявляють, що в завдання підприємства увійде дослідження і розробка електромобілів і створення нової моделі Mini для глобальних ринків. Всі моделі Mini в даний час імпортуються в Китай, в результаті чого ціна у дилерів порівнянна з ціною BMW 3 серії місцевого виробництва.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!