Компанія Nissan готує електричний кросовер розміром з Juke

0
42

Очікується, що в основу новинки ляже CMF-EV. Як заявив глава відділу розробки електромобілів Nissan Europe Хелен Перрі (Helen Perry), компанія не стала б інвестувати величезні кошти в розробку CMF-EV, якби його не було гнучкою і придатною для «екологічно чистих машин різних класів.

При цьому компактна новинка буде оснащена фірмовою системою повного приводу Nissan E-4ORCE, яка реалізована через роздільні електромотори на кожній осі. Це також дозволяє пригнічувати крен в поворотах, за рахунок чого автомобіль зберігає стабільність при проходженні поворотів, а також при різкому гальмуванні.

Але будуть доступні і більш дешеві одномоторні комплектації. Більш того, з урахуванням масового переходу європейців на електричний транспорт, така версія, швидше за все, виявиться найпопулярнішою, оскільки вона буде дешевше.

Завдяки оптимізованої компонуванні новий кросовер стане більш просторим, ніж Juke. При цьому під підлогою буде розташовуватися батарея ємністю близько 63 кВтг, яка забезпечить запас ходу в районі 400 км.

Поки представники Nissan не називають точних термінів виходу «молодшого брата» Nissan Ariya на ринок. Тим часом в Європі вже представлені прямі конкуренти: Peugeot e-2008, Vauxhall Mokka-e і Hyundai Kona Electric.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!