Skoda презентувала комплектацію Octavia Sportline

Двигун 2.0 TSI нарешті з’явився на моделі Skoda Octavia, яка не входить до лінійки RS.

0
47

Флагманська модель Superb стала першою Skoda, яка отримала комплектацію Sportline ще у 2015 році, перш ніж кросовери Kodiaq, Karoq та Enyiaq iV отримали аналогічні оновлення.

Тепер черга «Октавії» вперше випробувати рівень Sportline, в якому автомобіль прикрасять RS-подібні косметичні деталі, але без додаткової потужності, яка надається лише для високопродуктивних версій.

Чорні акценти дизайну відокремлять Sportline від інших рівнів комплектацій, як й наявний тонкий задній спойлер. Доступна й кузові універсала, Octavia Sportline їздить на 17-дюймових колесах у полірованому чорному кольорі, але можна встановити 18- та 19-дюймові комплекти. При цьому логотипи Sportline підкреслять зміни зовні.

Інтер’єр такої «Октавії» запозичений у версії Style й прикрашений чорними декоративними смужками, а також спортивними сидіннями із вбудованими підголівниками. Кермо має логотип Sportline, а на порогах передніх дверей – написи Octavia. Як й в комплектації Style, порт USB-C буде вмонтований у дзеркало заднього виду, аби було простіше приєднати відеореєстратор.

Як й всі «Октавії», Sportline випускатиметься з безліччю бензинових, дизельних, «газових», гібридних та плагін-гібридних силових агрегатів. Залежно від вибору двигуна, може бути встановлений передній або повний привід AWD, шестиступенева механіка або семиступенева автоматична коробка передач із подвійним зчепленням DSG.

Головною новиною у лінійці двигунів є представлення двигуна 2.0 TSI потужністю 190 кінських сил (140 кіловат). Він був доступний до кінця життєвого циклу попереднього покоління Octavia, коли замінив старий 1.8 TSI, але лише зараз модель четвертого покоління отримала цей бензиновий мотор. Він доступний виключно в поєднанні AWD та DSG.

Хоча це не згадується у прес-релізі, логіка говорить, що варіант 2.0 TSI продаватиметься разом із незалежною задньою підвіскою.

За додаткову плату Octavia Sportline можна замовити динамічне керування шасі DCC, яке дозволяє отримати не менше 15 налаштувань амортизаторів – від комфортних до спортивних. Центральна подушка безпеки між передніми сидіннями також коштуватиме додаткових грошей, як й системи допомоги у запобіганні зіткненню, допомоги при повороті та система захисту пасажирів при перекиданні.

Тепер лінійку «Октавії» має доповнити лише розкішна комплектація Laurin & Klement, названа на честь засновників Skoda, та доступна для всіх попередніх трьох поколінь моделі. Ця ексклюзивна версія Skoda Octavia має попит у деяких країнах й це лише питання часу, коли буде наступна презентація.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!