Lexus довів небезпеку використання телефону за кермом

0
80

Кожен раз, коли ви перевіряєте текстове повідомлення під час водіння, ваш погляд відривається від дороги на 4,6 секунди. Щоб показати, що може піти не так протягом цього часу, в цьому місяці Lexus запропонував реальним людям сісти за кермо NX 4.6 – кросовера з електрохромним лобовим склом, здатним миттєво позбавляти водіїв огляду. Квітень – це Національний місяць обізнаності про відверненому водінні, заснований Національною радою безпеки (NSC) більше 10 років тому.

За даними NHTSA, в 2019 році абстрактне водіння забрав життя понад 3 000 осіб, і організація називає текстові повідомлення найнебезпечнішими. Якщо ви запитаєте звичайної людини, скільки часу потрібно, щоб відправити або отримати текст, він, ймовірно, скаже «1 або 2 секунди». Але насправді за 4,6 секунди на швидкості 90 км / год ви «із закритими очима» переїдете все футбольне поле, а на 135 км / г – майже два футбольних поля.

На відео водії сидять за кермом спеціально обладнаного Lexus NX з електрохромними вікнами, які миттєво перетворюють прозоре скло в непрозоре, «повністю закриваючи огляд для водія на 4,6 секунди». Це та ж технологія, що використовувалася в Toyota Venza. Як і слід було очікувати, на смузі з масою перешкод настає справжній хаос, при цьому про незвичайні скла водії не знали.

Відеоролик з вереском і лайкою прекрасно демонструє, як водії втрачають розум, коли вікна стають непрозорими. Всі вони або врізаються в конуси, або в фальшивого мотоцикліста, або в фальшивого оленя, або в фальшиву стіну. І всім їм було про що подумати після експерименту.

«Lexus хоче підвищити поінформованість про безпеку за кермом, змінивши сприйняття текстових повідомлень і водіння. Навіть найсучасніші системи безпеки на дорозі сьогодні не можуть замінити безроздільне увагу водія », – сказав Віней Шаханов, віце-президент з маркетингу Lexus.

Більшість з нас відволікаються на повідомлення, і більшість з нас, думає, як і учасники проекту, що тільки на секунду відводить погляд від дороги. Але навіть досвідчені водії, як відомо, трохи відхиляються від траєкторії при перевірці або надсилання текстових повідомлень. Ось чому системи гучного зв’язку так важливі. Було здорово, коли ми вперше почали підключати наші телефони за допомогою Bluetooth, але тепер у нас є ще більше можливостей з Apple CarPlay і Android Auto. Якщо у вас є машина, близька до сучасної, немає причин дивитися на телефон зверху вниз.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!