Стало відомо, яким буде абсолютно новий Renault Megane

0
1098

На початку березня фотошпигунами вперше був помічений новий Megane в камуфляжній плівці, що проходить дорожні випробування. Вперше модель Megane з’явилася в лінійці французького бренду в 1995 році. Сьогодні на конвеєрі вже четверте покоління, яке було представлено в 2015-му, а в минулому році отримало рестайлінг. І тепер на черзі абсолютно новий автомобіль, який буде електричним і стане серійною версією концепту Megane eVision, продемонстрованого в жовтні минулого року.

Як видно на фотографіях, хетчбек отримає практично такий же кузов, відмінності ж будуть полягати в деталях. Напевно новинка отримає більш прості фари, при цьому можуть залишитися характерні вертикальні світлодіодні смужки уздовж передньої частини. Трохи зміниться форма переднього бампера, також Megane напевно отримає новий логотип бренду, який був офіційно затверджений пару тижнів назад. Раніше він був продемонстрований на концепті Renault 5.

Renault Megane eVision

Серійний автомобіль отримає звичайні бічні дзеркала (на концепті встановлені камери), а ось передні дверні ручки, судячи зі шпигунських фотографій, залишаться футуристичними (тобто висувними). Задні ручки замасковані в стійках С (ті, що за задніми дверима). Графіка ліхтарів також стане простіше, вони можуть отримати горизонтальну смужку у верхній частині. Крім того, серійну модель від концепту відрізняє наявність заднього двірника.

Хетчбек буде побудований на модульній платформі CMF-EV, яка нам вже відома по кросоверу Nissan Ariya.

Megane отримає один електромотор потужністю в 217 к.с. і з 300 Нм крутного моменту, привід передній. На відміну від нинішнього Мегана з напівзалежною задньою підвіскою, у нового електромобіля – незалежна «багаторичажка». Габарити серійного хетчбека будуть близькі до концепту, довжина якого становить 4210 мм, колісна база – 2700 мм.

Прем’єра нового Megane EV відбудеться протягом цього року, і він не стане прямим спадкоємцем моделі четвертого покоління, якийсь час вони будуть продаватися паралельно. До речі, останній не може похвалитися великими успіхами, адже за перші вісім місяців минулого року в Європі було продано 46 652 автомобіля, при цьому показник Volkswagen Golf становить 174 562 шт., Ford Focus – 112 511 шт.

Сьогодні в Україні Renault Megane офіційно можна придбати від 432 100 гривень, або ж за 3 993 гривні на місяць.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!