Складено список найдешевших автомобілів світу

0
539

Експерти канадського видання HotCars склали список найдешевших автомобілів з усього світу. До нього увійшло вісім легковиків, які відрізняються компактністю, простотою оснащення, малопотужними моторами і, як правило, самим базовим рівнем безпеки, з яким можна випустити модель на ринок.

Серед моделей, обраних виданням, виявилися як машини з Китаю і Індії, так і з Європи і США. Найбільш дорогим автомобілем в списку став Mitsubishi Mirage вартістю 14 990 доларів. Укладачі зазначили, що японський хетчбек годиться для невибагливих водіїв, які розглядають автомобіль виключно як засіб пересування з пункту А в пункт Б.

Сьоме місце дісталося двомісному Smart ForTwo – найдешевшому автомобілю Європи, за який просять від 14 650 доларів. На шостій сходинці – Chevrolet Spark з цінником 14 400 доларів, який випускався під маркою Daewoo перш ніж його купила General Motors в 2002 році. Незважаючи на те, що Spark є найдоступнішим новим автомобілем на ринку США, він стоїть в чотири рази дорожче найдешевшої машини в Індії.

Наступним у списку став румунський Dacia Sandero – найбільш бюджетна модель, доступна у Великобританії за ціною 8300 доларів. Автомобіль став на конвеєр в 2007 році і з тих пір змінив три покоління. Четвертий рядок дісталася Lada Granta. Третє місце зайняв єдиний електрокар в рейтингу – Hong Guang Mini EV, який займає друге місце серед «зелених» автомобілів в Китаї після Tesla Model 3. Маленький автомобіль випустили влітку минулого року, а до січня 2021 року він розійшовся тиражем в 160 тисяч екземплярів. Вартість – від 4400 доларів.

Maruti Suzuki Alto виявився на другому місці з цінником 4100 доларів. Чотиридверний хетчбек є найбільш продаваним і одним з найдешевших автомобілів в Індії.

Нарешті, найдоступнішим автомобілем став спеціально розроблений для індійського ринку Renault Kwid, який продається з 2015 року. Його можна купити всього за 3900 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!