Найкрутіший електричний кросовер Skoda вийшов на ринок

0
95

Компанія Skoda оголосила про старт продажів електричного кросовера Enyaq iV в спортивному виконанні Sportline. Це найкрутіша версія розеточного СУВ від чеської марки, яка, втім, представлена в двох модифікаціях.

Перша з них – це молодша Sportline iV 60. Вона базується на основі звичайної «шестидесятки» зі 180-сильним електромотором і батареєю ємністю 62 кВтг (запас ходу – до 400 км). Ціна такого електрокара в рідній Чехії – 43,9 тис. євро.

Друга модель – старша Sportline iV 80. Тут вже потужність силової установки становить 204 к.с., а ємність батареї – 82 кВтг (запас ходу на одному заряді 520 км). Правда, і вартість відчутно вище – 49,9 тис. євро.

Так, чому ж Спотрлайни відрізняються від звичайних Еніяков ? По-перше, спортивним шасі (спереду машина занижена на 15 мм, ззаду – на 10 мм) і більш гострим рульовим керуванням (в обох випадках максимальна швидкість обмежена електронно на позначці 160 км / ч, а ось розгін до «сотні» відрізняється – iV 80 робить спринт за 8,6 секунди, тоді як iV 60 – за 8,7 секунди).

По-друге, зовнішні доробки: машина отримала змінений передній бампер, глянсовий чорний декор, що прикрашає передню панель, молдинги бічних вікон, багажник на даху, дифузор заднього бампера, плюс спеціальні шильдики.

Нарешті, по-третє, поліпшене оснащення: на борту кросу є матричні світлодіодні фари, спортивні сидіння з вбудованим підголовником, трехспицевое спортивне рульове колесо, накладки на педалях з алюмінієвим покриттям і карбонові акценти. Оздоблення салону, до речі, представлена ​​екокожа і мікрофіброю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!