Бюджетний Renault підірвав ринок низькою ціною

0
1713

Електричний кросовер Dacia Spring викликав ажіотаж на рідному, румунському ринку. Всього через 48 годин після початку прийому замовлень Renault Group отримала 4 000 бронювань на цю модель.

Dacia Spring на даний момент є найдешевшим електромобілем в Європі. Ціна на цей електрокар починаються без малого від 17 000 євро, однак за рахунок різних субсидій і пільг у багатьох країнах ЄС машина може обходитися значно дешевше. У випадку з Румунією вартість знижується більш ніж в два рази, там купити Dacia Spring можна за сенсаційні 7 700 євро! Очевидно, що саме цим і обумовлений такий попит.

Крім Румунії, інтерес до Dacia Spring величезний і в інших країнах Європи: всього за 2 доби Дачія отримала понад 10 000 замовлень на бюджетний електрокар. Заявки надійшли, зокрема, з Франції, Іспанії та Італії.

Dacia Spring являє собою адаптовану для Європи версію Renault City K-ZE – субкомпактного електрокросса, який продається в Китаї з 2019 року за ціною менше ніж 10 000 доларів. Автомобіль має досить скромні характеристики: мотор розвиває всього 45 к.с., максимальна швидкість становить 125 км / г, а батареї ємністю 27,4 кВтг вистачає на те, щоб проїхати без дозарядки 230 км по циклу WLTP. Втім, для міста таких «ТТХ» більш ніж достатньо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!