Авто

І на бал, і в багно. ТОП-5 преміум-позашляховиків

Share

У наш час сегмент SUV набрав величезної популярності. При чому, глобально, на усіх ринках, з абсолютно різними вподобаннями і традиціями – маса людей рине до «джипів» як мухи до… приманки під люстрою.

Власне, що саме входить до цієї абревіатури: SUV? З англійської вона означає Sport Utility Vehicle, тобто спортивний утилітарний автомобіль. Сенсу саме в такій назві з роками стало мало, але до цього позначення всі звикли і воно розійшлося за межі англомовного світу, ставши зрозумілим для всіх. Грубо кажучи, до SUV входять позашляховики і кросовери. Головну частку тепер, у 2021-му, становлять саме кросовери. Проте і справжні офф-роудери все ще у строю.

«Справжні джипи», надійні всюдиходи, позашляховики за визначенням – будучи переважно рамної конструкції, масивними і тяжкими у керуванні та ненажерливими у як у місті, так і на трасі, вони призначені показати результат на пересічній місцевості і тяжкому бездоріжжі.

Але що, коли вам потрібно мати спромогу проїхати усюди, але ви хочете (і можете дозволити собі) зробити це, як кажуть, з достоїнством? Якщо ви хочете універсальний автомобіль, який буде і швидким, і статусним, і просторим, і супер-прохідним? Яким однаково можна буде місити болото, штурмувати сніг чи дюни та, помивши, під’їхати до університету або ресторану?

Тоді вам потрібен позашляховик преміум-класу. Такі машини коштують дорого і взагалі їх є мало. Але саме вони купаються у статусі престижу та авторитетності. Саме на них можна з комфортом піднятися, скажемо, на Говерлу, при чому всією сім’єю. Ми представляємо п’ятірку таких моделей нижче.

1. Land Rover Range Rover

  • Клас: повнорозмірний позашляховик;
  • Країна-виробник: Сполучене Королівство (Англія);
  • Вартість: ≈ від €110.000;
  • Продано за 2020 рік, світ: 13 607 шт.

Якщо вам потрібен ультимативний комфорт за будь-якої погоди, хоч бурі, – кращих варіантів, ніж «великий» Range Rover, небагато. Інтелектуальний повний привід та фірмова система вибору режимів їзди Terrain Response гарантовано впораються незалежно від того, рухаєтесь ви по болоту з мокрим снігом, покритим льодом шосе чи вщент заметеною в хуртовину дорогою додому. Лінійка двигунів дуже широка і включає рядні 4-циліндрові агрегати, а також низку моторів V6 та V8.

2. Land Rover Range Rover Sport

  • Клас: великий позашляховик;
  • Країна-виробник: Сполучене Королівство (Англія);
  • Вартість: ≈ від €72.000;
  • Продано за 2020 рік, світ: 19 194 шт.

Range Rover Sport може бути оснащений однією з двох різних систем повного приводу: «спрощеною», з одноступеневою роздаточною коробкою, без понижувальної передачі і з диференціалом Torsen замість електроннокерованої багатодискової муфти, і «класичним», здатним, в міру необхідності, передавати весь момент на будь-яку з осей, на відміну від спрощеної, де переднім колесам може дістатися не більше 62% тяги, а заднім – не більше 70%.

3. Mercedes-Benz G-class

  • Клас: – (позакласовий);
  • Країна-виробник: ФРН;
  • Вартість: ≈ від €103.000;
  • Продано за 2020 рік, світ: 7 744 шт.

Керованість і комфорт G-класу більше не будуть нагадувати про армійське коріння моделі, за відчуттями машина – мало не легкова. На вибір доступні різні режими їздових налаштувань, такі як Comfort, Sport, Eco, Individual або окремий G-Mode, який адаптує підвіску, акселератор і «автомат» до позашляхової їзди на додачу до обраної вручну конфігурації повного приводу. «Кубик» єдиний автомобіль у списку, що має блокування диференціалів усіх трьох варіантів: міжосьове, переднє і заднє.

4. Lexus GX

  • Клас: великий позашляховик;
  • Країна-виробник: Японія;
  • Вартість: ≈ від $56.000;
  • Продано за 2020 рік, світ: 11 855 шт.

Lexus GX це справжній рамний позашляховик з постійним повним приводом, реалізованим за допомогою міжосьового диференціала Torsen. На деяких ринках доступний пакет Off-Road, що включає захист бензобака і додатковий радіатор трансмісії. Наявні системи Multi-Terrain Select (регулює роботу електроніки) і Crawl Control (підтримка швидкості на бездоріжжі).

Під капотом «ДжіІкса» – лютий 4,6-літровий бензиновий V8.

5. Lincoln Navigator

  • Клас: повнорозмірний позашляховик;
  • Країна-виробник: Сполучені Штати Америки;
  • Вартість: ≈ від $77.000;
  • Продано за 2020 рік, світ: 7 070 шт.

Це покоління флагмана Lincoln пропонують під гаслом «тиха розкіш». І якщо перше слово означає покращену шумоізоляцію та використання ламінованого скла, то друге – це оформлення салону автомобіля матеріалами високої якості і оснащення hi-tech-обладнанням. Повнопривідні версії мають можливість блокування заднього диференціалу. Роботу двигуна, трансмісії і підвіски можна налаштовувати за допомогою режимів, починаючи від «стандартного» і закінчуючи «повільний підйом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Волошин Михайло

Опублікував
Волошин Михайло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024