Peugeot представила модель Peugeot 308 нового покоління (ФОТО)

0
437

Компанія Peugeot представила пятидверку Peugeot 308 нового, третього за рахунком покоління. У частині дизайну автомобіль продовжує ідеї свого попередника, але в техніці пішов далеко вперед.

З моменту дебюту Peugeot 308 пройшло вісім років, за цей час фірмовий стиль французької компанії помітно змінився. Тепер моделі Peugeot мають більшу решітку радіатора з малюнком у вигляді окремих точок, «шаблезубі» денні ходові вогні і навіть інший шильдик, на якому тепер агресивний лев.

Новий Peugeot 308 побудований на третьому поколінні платформи EMP2 . Колісна база виросла відразу на 55 мм і склала 2675 мм, габаритна довжина автомобіля стала більше на 110 мм і досягла 4360 мм, висота знизилася на 22 мм (до 1440 мм).

Вже в базовому оснащенні новинка має повністю світлодіодну оптику, а в комплектаціях GT і GT Premium – фари Peugeot Matrix LED .

Всередині машини відзначимо фірмову цифрову панель приладів i-Cockpit . У виконанні GT у приборки з’являється 3D-ефект. По центру розташований 10-дюймовий дисплей мультимедійного комплексу. Селектор АКП зроблений у вигляді мініатюрного джойстика.

Для хетчбека буде доступний 1,2-літровий бензиновий турбомотор потужністю 110 або 130 к.с., а також 1,5-літровий дизель з віддачею 130 к.с. Трансмісії – «механіка» або 8-ступінчаста АКП.

Крім того, на ринок відразу вийдуть дві гібридні модифікації з підтримкою зарядки від розетки. Базова версія Hybrid 180 e-EAT8 оснащується 150-сильним ДВС, старша – з 180-сильним. Потужність електродвигуна в обох випадках становить 110 к.с., сумарна віддача – 180 або 225 к.с. Батарея ємністю 12,4 кВт * год забезпечує запас ходу 60 кілометрів чисто на електротязі по циклу WLTP.

Продажі новинки в Європі стартують в другій половині цього року. Ціни ще не оголошені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!