Назвали найкращі вживані позашляховики

0
3652

Автомобільні експерти склали список кращих позашляховиків, які можна купити за доступну ціну і які відрізняються своєю якістю, передає Svpressa.

Mitsubishi Pajero III

Тут немає класичної рами, а є система лонжеронів, яку в Mitsubishi називають інтегрованою рамою. На позашляхових здібностях це ніяк не позначилося. З корозією для 15-20-річної машини все в порядку, кузов оцинкований. Серйозних проблем з електрикою практично немає.  

До трансмісії питань немає. І механіка, і автомат дуже надійні, повний привід SuperSelect2 підводить рідко (найчастіше, якщо власник допустив гниття проводки під днищем). Незалежна підвіска комфортна на асфальті і ходить довго.

З моторами невеликий конфуз, бо найпоширеніші версії досить примхливі. Краще шукати або японські праворульние машини зі старовинним 2,5-літровим дизелем від другого «Паджеро», або американські машини з бензиновим 4G74 з розподіленим уприскуванням замість безпосереднього. Або рідкісний 3,8-літровий бензиновий мотор (після 2003 року), який в наслідок перекочував на четверте покоління.

Toyota Land Cruiser Prado (J120)

Прадо майже такий же надійний, як старший брат – LC100. Головна засада – корозія. Вона, звичайно, не така, як у Патріота, але машини вже не молоді, так що проблеми зазвичай є. З цієї причини краще не розглядати машини з Близького Сходу.

Брати машину можна з будь-яким мотором. Гарний навіть базовий 2,7-літровий. А вже 4-літровий ходить по півмільйона кілометрів без особливих проблем. На брата-близнюка Lexus GX470 варто 4,7-літровий мотор, в іншому це практично копія Прадо, тільки солідніше і дорожче.

Коробки гарні всі. Механіка майже неубіваємость і надійна, як АК-47. 4-ступінчастий автомат ходить довше моторів, а 5-ступінчастий може дожити до півмільйона кілометрів, якщо частіше міняти масло (хоча б раз в 50 000 км). І все це навіть в умовах позашляхової експлуатації.  

Nissan Patrol (Y61)

Не менш легендарний, ніж Land Cruiser, і не менш надійний, але зі своїми нюансами і не з усіма моторами. Кращий вибір – це старий-добрий TD42, але вона є рідкісною. Зате якщо знайдете, вбити її буде практично неможливо. Машина швидше згниє (корозія – одна з головних проблем «Патрол»), ніж помре мотор.

З іншими двигунами «Патрол» не так надійний, але за сучасними мірками все одно має величезний ресурс. Тільки не варто брати машини з арабських країн, у них проблеми з корозією взагалі катастрофічні.

Механічні коробки можуть прожити до півмільйона кілометрів. Ресурс автоматів залежить від експлуатації. Якщо все робити вчасно і в щадному режимі, то 300+ тисяч км вони ходять гарантовано.

До підвіски претензій немає взагалі. Що може зламатися в мостах? Повний привід – класичний part-time, але передні маточини напівавтоматичні, і їх треба доводити балонним ключем. Якщо цього не зробити, могутній позашляховик може назавжди стати заднеприводним.

Toyota Land Cruiser 100

Тут і говорити особливо нічого – легенда за життя. Найдорожчий з усіх варіантів і майже найнадійніший. Хоча є ті, хто може зрівнятися з ним по надійності, але коштує дешевше.

Основний мотор – V8 на 4,7 літра і 235 к.с. Питань до надійності цього двигуна немає. У парі з ним йде 5-ступінчастий автомат. Він вмирає не раніше двигуна. Головне – не забувати міняти масло і там, і там.

Підвіска не викликає нападів гніву. При регламентом обслуговуванні і регулярному огляді, все буде добре аж до 200-250 тисяч кілометрів. Варто уникати тільки пневмопідвіски, вона не така надійна.

У машині 7 місць, хороші матеріали обробки, все зроблено якісно, ​​на століття. Придивитися варто тільки до стану кузова і рами – іржа на старих LC досить частий гість.

Chevrolet Tahoe II

Принадність американських машин в тому, що вони величезні, прості, перетравлюють будь бензин і відмінно оснащені. Що стосується запчастин, то вони недорогі (хоча часто їх треба чекати, поки вони припливуть через океан).

З моторами все не просто добре, а чудово. Найпоширеніший – 5,3 літровий на 288 к.с. (Висока потужність і високий податок – це його єдиний мінус) спокійно бігає по півмільйона кілометра, переварюючи 92-ий бензин і мінеральне масло. А ще мотор до непристойності простий. Втім, якщо знайдете інший двигун – конструктивно це буде майже те ж саме, тільки більшого обсягу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!