Навзано топ-20 авто з високою якістю збірки

0
2421

Не всі автомобілі створені одинаково. Дослідження показують, що приблизно лише 20 відсотків автомобілів, представлених в даний час на ринку, можуть похвалитися дійсно якісною збіркою. Звичайно, цифри можуть розповісти різні історії, і ми розуміємо, що у кожного опитаного споживача свій погляд і свої пріоритети.

І все ж ми склали список найбільш якісних автомобілів – для стислості він обмежиться десяткою представників, що займають найбільш високі місця в своїх сегментах. За основу прийнято оцінки по закінченні 3-річного періоду користування: оскільки далеко не всі з нас міняють автомашину після 12-18 місяців з моменту придбання, це буде корисніше для фільтрації міркувань про майбутню покупку.

Малий автомобіль середнього рівня: Kia Rio

Ріо показує найкращі результати в субкомпактні сегменті, заслуживши найвищі бали за загальну якість, включаючи стиль кузова, дизайн і зручність інтер’єру, підгонку деталей, функції та аксесуари. Це одна з двох моделей Kia, які потрапили в список цього року. Вона обійшла Mitsubishi Mirage, Chevy Bolt і Sonic, Honda Fit, Toyota Yaris і Prius.

Малий автомобіль преміум-класу: Acura ILX

У сегменті малолітражок преміум-класу відрізняється Acura ILX, отримуючи найвищі оцінки за загальну якість, але маючи лише середню надійність. Найбільше модель постраждала від якості трансмісії, роботи функцій і дизайну інтер’єру. Проте, власники не відзначають багато проблем з ILX. У своїй «ваговій категорії» розкішний седан початкового рівня набрав більше балів, ніж BMW 2 серії, Mercedes-Benz CLA і Audi A3.

Компактний автомобіль: Toyota Corolla

Популярна Toyota Corolla – це найвища якість в сегменті компактних авто, що заслужила високі оцінки за загальне виконання, механічне та інтер’єрне. Модель змагалася в багатолюдному сегменті, випередивши Honda Civic, Opel Astra, Chevrolet Cruze і Volt, Kia Forte, Ford Focus, Peugeot 408, Nissan Sentra, Mazda3, VW Golf, Subaru WRX і Impreza, Citroen C4 і Hyundai Elantra.

Компакт преміум-класу: BMW 4-Series

Є вагома причина, по якій БМВ 4 серії є постійним бестселером в сегменті компактних машин преміум-класу. Отримавши високі оцінки за загальну якість, він досяг успіху не тільки в порівнянні зі своїми німецькими конкурентами, а й з японськими пропозиціями. Кращі з його суперників – Infiniti Q50 / Q60, Mercedes-Benz C-Class, Acura TLX, Lexus ES і IS, Cadillac ATS, Kia Stinger, Lincoln MKZ, Audi А4 / А5 і Volvo S60.

Автомобіль середнього розміру: Nissan Altima

Ніссан в 2020-му показав хороші результати. Altima відзначилася майже у всіх категоріях: загальна якість, механіка, трансмісія, якість кузова і інтер’єру, функції, аксесуари і фурнітура. Вона обійшла інші автомобілі в цьому сегменті – Kia Optima, Ford Fusion, Hyundai Sonata, Chevrolet Malibu, Honda Accord і Clarity, Subaru Legacy, Volkswagen Passat і Toyota Camry.

Автомобіль преміум-класу середнього розміру: Lincoln Continental

У сегменті середньорозмірних авто преміум-класу лідирує Лінкольн. Розкішний американський седан отримав більш високі оцінки, ніж Genesis G80, Lexus GS, BMW 5 Series, Mercedes-Benz E-Class, Cadillac AT6 і CTS, Audi A6 і Volvo S90.

Середньорозмірний спортивний автомобіль: Ford Mustang
У категорії спортивних авто середнього розміру премію отримує Ford Mustang. Його найближчими конкурентами є Dodge Challenger і Chevrolet Camaro.

Великий міський автомобіль: Nissan Maxima

Ще одна пропозиція від Nissan. Максима визнана найякіснішим великим автомобілем в дослідженні цього року. Вона отримала вищі оцінки, ніж Ford Taurus, Chrysler300, Chevrolet Impala і Toyota Avalon.

Великий міський автомобіль преміум-класу: Genesis G90

Корейська компанія обійшла конкурентів, перемігши за допомогою G90 БМВ 7-ї серії, Мерседес S-класу і Порше Панамера. Не дивно: з тих пір як амбітний Hyundai перетворив Genesis в самостійний люксовий бренд, його місія полягала саме в тому, щоб змусити нервувати інших постачальників розкішних автомобілів.

Мінівен: Kia Sedona

Дивно, але в категорії мінівенів більше високоякісних пропозицій, ніж в групі спортивних авто. У цьому році нагорода дістається СЕДОН – вона перемогла навіть таких чудових представників класу, як Dodge Grand Caravan, Toyota Sienna, Chrysler Pacifica і Honda Odyssey.

Малий SUV: Hyundai Tucson

Згідно з останніми звітами, затребуваність малих кросоверів продовжує зростати. Як і попит на Hyundai Tucson. Кількість проблем з ним зменшується з кожним рестайлінгом, і в 2020-му він отримав високі оцінки у всіх категоріях, крім якості трансмісії. Він перевершив Ford EcoSport, Skoda Kamiq, Kia Sportage і Niro, Chevrolet Trax / Tracker, Mitsubishi Outlander Sport, Hyundai Creta, MINI Countryman, Opel Crossland X, Buick Encore, Toyota C-HR, Jeep Compass, Honda HR-V, Renault Kaptur , Subaru Crosstrek і Mazda CX-3.

Міні-кросовери преміум-класу: Mercedes GLA і BMW Х1

У 2020-му кращими у своїй групі визнані два автомобіля: Мерседес GLA і БМВ Х1. Обидва кросовера перевершили Ауді Q3 і Інфініті QX30. Прагнучи привернути молодих покупців, Mercedes продовжує випускати моделі, що підтримують престиж трьох зірки, але за більш доступною ціною. Ось чому ми отримуємо такі автомобілі, як чотирьохдверне «купе» CLA або седан і хетчбек A-класу.

На жаль, грунтовний підхід до якості збірки не позбавляє недоліків навіть самі передові машини – чим більше технологій в них напхано, тим вередливими вони стають.

Компакт-SUV: Buick Envision

До вершини ще одного «багатолюдного» сегмента – компактних SUV – дістався Buick Envision. Модель отримала чудові оцінки за всіма параметрами, за винятком механічних і дизайнерських талантів. Проте, він обійшов Mitsubishi Outlander, Ford Escape, Toyota RAV4, Honda CR-V, Chevrolet Equinox, Nissan Rogue, Mazda CX-5, Volkswagen Tiguan, Subaru Forester і GMC Terrain.

Компактний кросовер преміум-класу: Lincoln МКС

Власники МКС відчувають найменшу кількість проблем в групі компактно-преміальних SUV . Вражає, з огляду на безліч сильних конкурентів, серед яких Porsche Macan, Audi Q5, Cadillac XT5, Jaguar F-Pace, Mercedes GLC, BMW Х3, Lexus NX, Acura RDX, Volvo ХС60 і Range Rover Velar.

Середньорозмірний SUV: Kia Sorento

У сегменті SUV середнього розміру КІА Соренто займає перше місце по початковому якості. Вона теж обігнала натовп вражаючих суперників, включаючи Ford Explorer, Toyota Highlander і 4Runner, Chevrolet Traverse, Honda Pilot, Mazda СХ-9, GMC Acadia, Jeep Grand Cherokee, VW Atlas і Teramont, Nissan Pathfinder і Murano, Hyundai Santa Fe Grand і Subaru Outback.

Середньорозмірний кросовер преміум-класу: BMW X6

На вершині піраміди преміальних середньорозмірних кросоверів знаходиться БМВ X6, який обійшов Lexus GX і RX, Porsche Cayenne, Lincoln МКХ, Cadillac ХТ5, Mercedes GLE, брата-BMW Х5, Audi Q7, Acura MDX, Volvo ХС90 і Infiniti QX 60.

Великий SUV: Nissan Armada

Ця модель не надто конкурентоспроможна в своєму сегменті, але за якістю збірки в категорії великих SUV обігнала GMC Yukon, Chevrolet Tahoe і Suburban, Ford Expedition і Toyota Sequoia. У люксовому секторі цього класу лідирує Cadillac Escalade, який обійшов Lincoln Navigator, Range Rover, BMW Х7 і Mercedes GLS.

Середньорозмірний пікап: Nissan Frontier

У ніші пікапів середнього розміру виділився Ніссан Фронтір, або Навара. Він змагався головним чином з GMC Canyon, Chevrolet Colorado, Ford Ranger і Toyota Tacoma.

Великий пікап середньої вантажопідйомності: Toyota Tundra 4WD

Найбільш продаваним «полегшеним» пікапом є Форд F-150, але господарі «Тундра» повідомляють про менші проблеми. Відзначившись за якісними параметрами в категорії «Large Light Duty Pickup», він обійшов F-150, Ram-1500, GMC Sierra-1500 і Chevrolet Silverado.

Пікапи-важковаговики: Chevrolet Silverado HD і Ford Super Duty

У групі пікапів для важких умов експлуатації – «Large Heavy Duty Pickup» – лідирують Chevy Silverado HD і Ford Super Duty F-250 SRW, потіснили з перших позицій Ram 2500/3500 і GMC Sierra HD.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!