Названо топ-10 найпопулярніших електрокарів в Україні

0
694

Ні для кого не секрет, що популярність електрокарів в світі зростає з кожним днем. Якщо раніше кожен виробник намагався уявити хоча б одну модель в своєму переліку, то тепер багато хто має по кілька примірників або повністю хочуть перейти на виробництво електрокарів. Не дрімають і покупці, як показує статистика, щороку купують сотні тисяч електрокарів і цей показник лише зростає.

У статті представлений рейтинг ТОП-10 найбільш купованих автомобілів в Україні. Всього в Україні за 11 з половиною місяців 2020 року було реалізовано 6,8 тисячі електрокарів, при цьому тільки 559 примірників з цього списку були повністю новими. З цієї кількості є як менш, так і більш популярні марки, тому розглянемо детальніше, хто став лідером, і як буде розвиватися цей рейтинг в наступному році. Рейтинг наведений від найбільш продаваних нових електрокарів до менш продаваним екземплярів. Ціни на електрокари взяті станом на 24 грудня 2020 року.

1. Audi E-Tron

Незмінно в 2020 році найпопулярнішим і продаваним електрокаром в Україні став Audi E-Tron. Стильний і позашляховик Ауді Е-Трон доступний в двох комплектаціях Стандарт і Sportback. У стандартній версії встановлено два електродвигуни, перший встановлений паралельно передній осі, тим самим заощаджуючи вільне місце. Його потужність 125 кВт (170 к.с.) і 247 Нм крутного моменту.

2. Jaguar I-Pace

Другу позицію рейтингу зайняв кросовер Jaguar I-Pace, який з’явився на ринку електрокарів зовсім недавно. На автомобільному ринку України новинка офіційно запропонована в 3-ох комплектаціях (S, SE і HSE). Незважаючи на різні комплектації, в плані технічних характеристик відмінностей немає.

3. Porsche Taycan

Трійку найбільш купованих електрокарів в Україні закриває 4-ох дверний седан Porsche Taycan з показником 56 проданих електромобілів за 2020 рік. У дилерських центрах України електрокар представлений в 3-ох комплектаціях (4S, Turbo і Turbo S). На відміну від попередніх двох варіантів, де в технічних характеристиках було мало відмінностей, в даній моделі кожна комплектація здивує по-своєму.

4. Kona Electric

Не новий, але вже перевірений часом, в список найбільш купованих електрокарів в Україні пробився кросовер Hyundai Kona Electric. Ще б 4 електрокара і продажу Kona Electric перегнали Porsche Taycan. Так за 2020 рік було реалізовано 53 примірника Кона Електрик на території України. У дилерських центрах України компанія запропонувала 2 комплектації: Dynamic і Top, які відрізняються між собою тільки дизайном окремих деталей і системами комфорту.

5. BMW i3

Першу п’ятірку рейтингу найбільш купованих електромобілів в Україні закриває компактний BMW i3. На сьогодні це єдиний електрокар i-Series, офіційно представлений на території України. За наявною статистикою, з початку 2020 року в Україні було реалізовано 48 нових екземплярів . Всього на вибір покупця представлено 2 модифікації (i3 і i3s). У списку виробника так само числяться i3 REX і i3s REX, але це гібридні моделі, так як під капотом числиться двигун внутрішнього згоряння, об’ємом 0,65 л.

6. Tesla Model X

Не менш популярним виявився електричний кросовер Tesla Model X. Електрокар досить дорогий, до того ж в Україні він офіційно не продається. Потрібно замовляти його через посередників або безпосередньо з іншої країни. За офіційними даними, в Україні на перший облік за 2020 рік було поставлено 30 нових електро кросоверів Tesla Model X.

7. JAC iEV7S

Серед преміальний електрокарів в рейтингу ТОП-10 прописався недорогий екземпляр китайського виробництва. За 2020 рік в Україні було продано 20 примірників електрокарів JAC iEV7S. На відміну від попередніх лідерів рейтингу особливого вибору китайський виробник не надав, тільки одна модифікація кросовера.

8. Nissan Leaf

Восьму позицію рейтингу зайняв електрокар Nissan Leaf останнього покоління. Дана модель так само завізна, як і Тесла. Офіційно в Україні даний електромобіль не продається. За наявною інформацією, на первинний облік у 2020 році було поставлено 17 екземплярів Nissan Leaf. Як правило, назва комплектації безпосередньо залежить від ємності батареї. Найчастіше зустрічаються два варіанти 40 кВт * год і 62 кВт * год. Обидві комплектації передньопривідні.

9. Tesla Model 3

Передостанню позицію в рейтингу займає електрокар Tesla Model 3. Як і Model X, дана модель офіційно в Україні не продається, тому всі варіанти на території країни тільки привізні. На первинний облік за 2020 рік було поставлено 14 нових екземплярів.

10. Zhidou D2

Замикає рейтинг ТОП-10 найбільш продаваних електрокарів в Україні китайський електромобіль Zhidou D2. З першого погляду не кожен зможе навіть розібратися, що так називається транспортний засіб. Проте, популярність даної моделі потроху зростає. З початку 2020 року в Україні було реалізовано 10 одиниць даного електрокара.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!