Американці навзали найгірші автомобілі у світі

0
384

Авторитетний американський журнал Consumer Reports склав рейтинг задоволеності споживачів новими автомобілями в зрізі з певною моделлю. Опубліковані два списки: найбільш відповідних очікуванням моделей і найбільш які розчаровують. Цей рейтинг пов’язаний з недавнім звітом 2020 Annual Autos Survey, в якому радість наводилася по брендам.

Методологія дослідження у Consumer Reports має на увазі опитування автовласників за основними пунктами оцінки транспортного засобу, тобто в розрахунок береться саме суб’єктивна думка автомобілістів, а не об’єктивні, вимірювані критерії. Рейтинг складався з урахуванням опитування власників автомобілів, випущених від 1 до 3 років тому. У них запитували оцінку машини в частині комфорту, електроніки, відчуття від водіння і так далі.

Найменше споживачі в США задоволені компактним кросовером Mazda CX-3. При цьому в топі аутсайдерів чимало інших японських моделей. Але Mazda CX-3 засмутила власників низьким рівнем комфорту. При цьому автомобілісти досить високо оцінили її повадки на дорозі і стиль. Також вона заслужила похвали за поєднання ціни та якості.

Слідом в рейтингу незадоволеності розташувався Nissan Kicks і Infiniti QX60. В цілому десятка антирейтингу виглядає наступним чином:

  1. Mazda CX-3;
  2. Nissan Kicks;
  3. Infiniti QX60;
  4. Infiniti QX50;
  5. Jeep Compass;
  6. Nissan Pathfinder;
  7. Chevrolet Trax;
  8. Infiniti Q50;
  9. Ford EcoSport;
  10. Toyota C-HR.

Сім автомобілів з десяти відносяться до японських брендів. Неважко помітити ще одну закономірність: дев’ять машин є кроссоверами, причому переважно компактні.

До речі, японська Mazda змогла увійти і в рейтинг найбільш повно відповідних очікуванням авто. На п’ятій сходинці в ньому виявився родстер MX-5 Miata. А лідером стала Tesla Model 3. І це з урахуванням величезної кількості шлюбу, неякісного складання, огріхів у забарвленні та інших дрібниць, про які постійно пише американська преса і на які скаржаться покупці. З цього можна зробити висновок, що немає прямого зв’язку між якістю автомобіля і задоволеністю власника.

Ось топ-10 кращих автомобілів за версією Consumer Reports:

  1. Tesla Model 3;
  2. Kia Telluride;
  3. Tesla Model S;
  4. Tesla Model Y;
  5. Mazda MX-5 Miata;
  6. Lincoln Aviator;
  7. Lincoln Corsair;
  8. Toyota Prius;
  9. Jeep Gladiator;
  10. Tesla Model X.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!