Авто

Гібриди виявилися менш шкідливі для екології, ніж електромобілі

Share

Один з найбільших автовиробників у світі, корпорація Toyota Motor довела, що гібриди практичніші, дешевші і безпечніші для навколишнього середовища.

Досить змістовний прес-реліз на американському сайті Toyota Motor формально повинен бути присвячений розширенню асортименту електричних моделей на ринку США, але основна частина тексту присвячена спробам виробника довести, що володіти гібридом зараз вигідніше, а шкоди навколишньому середовищу він завдає в меншій мірі, ніж електромобіль. 

Toyota стверджує, що вироблення електроенергії для зарядки електромобілів провокує викид істотного обсягу парникових газів. Не кажучи вже про токсичному виробництві літієвих батарей і проблеми з їх утилізацією.

Якщо не віддалятися від теми, то слід уточнити, що в поточному році Toyota обіцяє вивести на ринок США два електромобіля і один з підзарядкою від мережі гібрид. За великим рахунком, це прогрес, адже досі американським споживачам в обмеженій кількості пропонувалися тільки електричні версії кросовера RAV4, створені на платформі моделі старого покоління. 

З гібридом ситуація значно краща. Крім гібридної версії RAV4 в сучасній реалізації, клієнтам буде доступний Prius Prime з можливістю поповнення заряду від мережі. Найбільшим гібридом марки на ринку США залишається кросовер Highlander і соплатформенік Toyota Venza.

На ринку США, як зазначає Toyota, компанія контролює приблизно 40% сегмента машин на «екологічно чистих» видах палива. Присутність в асортименті пропозицій Toyota Mirai дозволяє їй претендувати на 75% ринку автомобілів на водневих паливних елементах, а на ринку гібридів, вона займає 64%. 

До середини десятиліття Toyota має намір довести частку нових машин марки з тяговими електродвигунами в тій чи іншій комбінації до 40% асортименту, а до 2030 року підняти її до 70%. Навіть на світовому ринку все моделі Toyota і Lexus до 2025 року повинні отримати як мінімум одну модифікацію з тяговим електродвигуном.

При типовою моделі експлуатації, як зазначає Toyota, гібриди і електромобілі забезпечують порівнянний обсяг викидів парникових газів. Оскільки гібридам потрібна тягова батарея меншої місткості, то і при їх виробництві проводиться менший обсяг парникових газів. 

Розрахунки Toyota також показують, що сукупна вартість володіння гібридом в п’ятирічному інтервалі значно нижче, ніж у випадку з електромобілем. Вся ця риторика дозволяє зрозуміти, що в найближчі роки Toyota буде не настільки охоче розширювати асортимент електромобілів, як це роблять конкуренти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024