Компанія Audi представила новий електромобіль Audi e-Tron GT (ФОТО)

0
139

Після тривалої рекламної компанії і численні витоки німецький автовиробник представив свій «заряджений» електромобіль.

Буквально кілька хвилин тому Audi представила свій новий електричний автомобіль Audi e-Tron GT. Новинка побудована на одній платформі з старшим Porsche Taycan, тому має схожу конфігурацію. Однак зовні новинка дуже сильно відрізняється від свого «старшого брата» – електрокар виконаний у фірмовому стилі Audi і має зовнішній вигляд, заснований на представленому в 2018 році концепті Audi e-Tron GT.

Крім стандартної моделі виробник представив і його «заряджену» версію – Audi RS e-Tron GT, яка оснащується двома електромоторами на 598 к.с. і 830 Нм крутного моменту і батареєю на 85 кВт / год. Такий автомобіль здатний розганятися з місця до 100 км / год за 3,3 секунди і має максимальну швидкість в 250 км / ч. Запас ходу електрокара по циклу WLTP становить 490 кілометрів. Крім іншого RS e-Tron GT оснащується адаптивною пневмопідвіскою, повнокерованим шасі, активної аеродинамікою і електронним блокуванням заднього диференціала.

Що стосується звичайного Audi e-Tron GT, то він також оснащується двома електромоторами сумарною потужністю 530 к.с. і 630 Нм крутного моменту, які розганяють автомобіль з місця до 100 км / год за 4,1 секунди і до максимальної швидкості в 245 км / ч. Оснащення моделі простіше в порівнянні з RS-версією, але і ціна набагато нижче. Відмінною особливістю обох моделей стали чотири незалежні один від одного контуру охолодження батареї.

Повідомляється, що від домашньої мережі батареї електрокарів зарядиться за одну ніч. Найбільш сильне побутове зарядний пристрій, який входить до комплекту, дозволяє зарядити автомобілі на пробіг до 100 кілометрів всього за 5 хвилин. Швидка зарядна станція заповнює акумулятор з 0% до 80% за 22,5 хвилини.

У базі електрокари будуть оснащуватися системою попередження фронтальних зіткнень, круїз-контролем і системою попередження про вихід зі смуги. Решта асистенти водія в різних комбінаціях доступні в опціональних пакетах. Серед них адаптивний круїз-контроль, який здатний підлаштовуватися під максимальний пробіг електрокара, дистанційна система парковки і ряд інших систем.

У салоні Audi e-Tron GT і Audi RS e-Tron GT розташовується 12,3-дюймова повністю цифрова приладова панель, аудіосистема Bang & Olufsen з 16 динаміками і 10,1-дюймовий екран системи MMI. До слова, автомобілі здатні розуміти голосові команди користувачів і зберігати до шести налаштувань під різних пасажирів.

Базова комплектація Audi e-Tron GT обійдеться європейським покупцям в 99 800 євро. Вартість Audi RS e-Tron GT починається з позначки в 138 200 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!