Авто

У Мережі з’явилися зображення нової моделі Lada

Share

У січні 2021-го Renault оголосив, що до 2025-го модельні лінійки Dacia і Lada будуть уніфіковані – всі автомобілі отримають платформу CMF-B. І це означає, що найпопулярніша «Лада» і технічно, і зовні максимально породнится з Logan. Дизайнери вирішили представити, як буде виглядати таке авто.

«Лада Гранта» позбудеться від фірмового «Х-особи», яке придумав колишній дизайнер марки Стів Маттін, не буде і виштамповок на боковинах, як у « Вести ». Всі рішення у бюджетній моделі повинні бути максимально ефективними, щоб не піднімати вартість. Так що варто очікувати седан Dacia Logan нового покоління з мінімальними змінами – швидше за все, залишать навіть оптику, а автомобіль з Тольятті отримає тільки фірмові лого і скромні косметичні штрихи.

Цікаво, що перехід на «візок» CMF-B не означає відмову від вітчизняних движків – « Лада » точно не отримає європейські турбодвигуни, тому не виключено, що моторна гамма залишиться колишньою – з 1,6-літровими «атмосферником» в 8- і 16-клапанних варіантах. Але очевидно, що версія з 4-ступінчастою АКП піде в минуле – замість запропонують вже відому за моделями Lada Vesta , Renault Logan і Renault Kaptur / Arkana зв’язку 1,6-літрового двигуна з варіатором.

У будь-якому випадку « Лада Гранта » стане більш сучасною і безпечнішою, бо зараз випускається автомобіль, який конструктивно недалеко пішов від сімейства « Самара ». Але залишається питання, наскільки підніметься вартість після влаштованої Renault революції. І не виключено, що Granta виявиться первістком « Лади » на новій платформі – при вдалому розкладі дебют відбудеться вже в 2023-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024