У Мережі з’явилися зображення нової моделі Lada

0
157

У січні 2021-го Renault оголосив, що до 2025-го модельні лінійки Dacia і Lada будуть уніфіковані – всі автомобілі отримають платформу CMF-B. І це означає, що найпопулярніша «Лада» і технічно, і зовні максимально породнится з Logan. Дизайнери вирішили представити, як буде виглядати таке авто.

«Лада Гранта» позбудеться від фірмового «Х-особи», яке придумав колишній дизайнер марки Стів Маттін, не буде і виштамповок на боковинах, як у « Вести ». Всі рішення у бюджетній моделі повинні бути максимально ефективними, щоб не піднімати вартість. Так що варто очікувати седан Dacia Logan нового покоління з мінімальними змінами – швидше за все, залишать навіть оптику, а автомобіль з Тольятті отримає тільки фірмові лого і скромні косметичні штрихи.

Цікаво, що перехід на «візок» CMF-B не означає відмову від вітчизняних движків – « Лада » точно не отримає європейські турбодвигуни, тому не виключено, що моторна гамма залишиться колишньою – з 1,6-літровими «атмосферником» в 8- і 16-клапанних варіантах. Але очевидно, що версія з 4-ступінчастою АКП піде в минуле – замість запропонують вже відому за моделями Lada Vesta , Renault Logan і Renault Kaptur / Arkana зв’язку 1,6-літрового двигуна з варіатором.

У будь-якому випадку « Лада Гранта » стане більш сучасною і безпечнішою, бо зараз випускається автомобіль, який конструктивно недалеко пішов від сімейства « Самара ». Але залишається питання, наскільки підніметься вартість після влаштованої Renault революції. І не виключено, що Granta виявиться первістком « Лади » на новій платформі – при вдалому розкладі дебют відбудеться вже в 2023-му.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!