У Мережі з’явилися нові подробиці про Toyota Prius наступного покоління

0
332

Нинішнє, 4-те покоління Toyota Prius (XW50) випускається з 2015-го. З урахуванням того, що його попередники трималися на конвеєрі по 6 років, справа йде до анонсу нової моделі. Поки подробиці тримаються в секреті, але японський сайт Mag-X опублікував деякі подробиці з посиланням на джерела в концерні.

За інформацією ресурсу, в 5-му поколінні, як і в нинішньому, Prius буде базуватися на модульній платформі TNGA-C . При цьому кузов для моделі створюють з нуля – екстер’єр у неї стане більш агресивним.

Історично так склалося, що сімейство Prius або має нейтральний стиль, або іде в бік неординарності, однак агресія ніколи не читалася в образі цієї лінійки гібридів. Але поява Mirai II  довело, що Toyota змінила підхід: якщо 1-ше покоління воднемобіля виглядало футуристично, але незграбно, то в другому модель принципово змінила парадигму і вже по духу нагадує спортседана. Аналогічні метаморфози відбудуться і з сімейством Prius.

При цьому не виключено, що окремими елементами новинка буде нагадувати концепт Toyota LQ  2019 го.

Істотні зміни намічаються і по частині начинки. Якщо більше 20 років тому гібридне авто було в дивину, то сьогодні ним нікого не здивуєш. Більш того, Prius вже давно страждає від внутрішньої конкуренції з іншими моделями, в тому числі з  Corolla Hybrid. Є висока ймовірність, що Prius вже в базовій версії отримає батарею збільшеної ємності з підтримкою зовнішньої зарядки. До того ж очікується і повністю електрична модифікація. Дата виходу новинки поки не анонсована.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!