Lotus опублікував перше зображення нового спорткара

Новинка замінить собою всю нинішню лінійку бренду Lotus.

0
177

Компанія Lotus представила тизер нового спорткара і підтвердила, що незабаром прибере зі свого модельного ряду автомобілі Elise , Exige і Evora. Нагадаємо, що двухдверка Elise проводиться з 1995 року, Exige – c 2000 року, а Evora – c 2005 року. Як стало відомо, всі вони підуть на спокій одночасно: випуск даних спорткарів припиниться в 2021 році з одночасним керівництвом досвідченого виробництва повністю нової моделі Lotus Type 131 .

Виходячи з тизерного зображення можна припустити, що у нового спорткара Lotus Type 131 буде три різних версії. За неофіційною інформацією, всі вони будуть гібридними, з мотором V6 в основі і з загальною віддачею близько 500 к.с. Крім цього, їм пророкують лише 2-місцеву компоновку салону і досить великий багажник за мірками нинішніх моделей. У зовнішньому дизайні спорткар Lotus Type 131 буде нагадувати електричну модель Evija, але головне те, що він буде знаменувати кінець епохи паливних моторів, адже всі наступні за ним моделі марки будуть електричними.

Випуск нового сімейства спорткарів Lotus – частина стратегічного плану під назвою Vision80. Документ передбачає оновлення підприємства в англійському Хетеле, розширення штату працівників і інвестиції в розмірі 100 млн фунтів стерлінгів. Крім цього, бренд Lotus має намір вийти в нові ринкові сегменти: ймовірно, мова йде про кросовер. За допомогою компанії Geely , якій зараз належить марка Lotus , англійці перейдуть на електрифіковані силові агрегати і впровадять просунуті технології допомоги водієві.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!