Авто

Названо Топ-7 авто з найдешевшим техобслуговуванням (ФОТО)

Share

Вартість автомобіля – не єдина стаття витрат, з якою доведеться зіткнутися, вибираючи власний транспортний засіб. Важливо також враховувати вартість обслуговування і утримання.

Експерти зібрали найкращі автомобілі за цими показниками. Варто відразу визначити, що вартість обслуговування конкретного автомобіля складається з декількох чинників. Необхідно враховувати загальну надійність вузлів і агрегатів транспортного засобу, поширеність і доступність запчастин, простоту ремонту, витрату пального. У сукупності це визначає найдешевші в обслуговуванні машини.

Також важливо підкреслити, що до них належать переважно недорогі моделі бюджетного сегменту. Загалом, саме такі автомобілі створюються для важких умов експлуатації з урахуванням обмеженого бюджету власника. Тому обслуговувати ці досить надійні машини цілком недорого.

Chevrolet Aveo

Знаменитий компактний автомобіль, який добре знайомий українцям. Зокрема й завдяки складанню в Запоріжжі під ім’ям ZAZ Vida. Конструкція дуже проста і витривала, а дизайн – італійський. Можливо, тому досі машина має сучасний вигляд. Обслуговування дуже доступне, а через надійність серйозні поломки трапляються рідко.

Chevrolet Lacetti

Більші седан і універсал Lacetti мають ті ж переваги, що і молодша модель Aveo. Та в цьому разі власники, крім низьких експлуатаційних витрат, отримують просторий салон, місткий багажник і більш “дорослий” дизайн.

ZAZ Lanos

Якщо згадали про Aveo вище, отже, потрібно сказати про інший національний автомобіль – Lanos. Проблем принесе ще менше, ніж головний ринковий суперник, але в разі виникнення неполадок обслужити й відремонтувати машину буде зовсім недорого завдяки дешевизні й великій кількості запчастин.

Skoda Favorit

До того, як концерн VW Group придбав Skoda, чеські автомобілі були по-справжньому простими і в чомусь архаїчними транспортними засобами. Компактний Favorit – один із останніх представників “старої школи”. Проблеми можуть виникнути тільки з пошуком деяких запчастин, адже модель досить не нова – виробництво завершилося в 1995 році. Водночас запчастини недорогі, а машина надійна.

Renault Logan

Французька бюджетна модель – у всіх сенсах доступне авто в будь-якому поколінні. Окрім того, що на ринку цей автомобіль дешевший за майже всіх своїх суперників, так ще й в обслуговуванні та ремонті зовсім недорогий. Деякі витратні матеріали доведеться міняти досить часто, але вийде все одно дешево.

Hyundai Accent

Свого часу третя генерація компактної моделі була дуже популярна в Україні та на дорогах траплялася дуже часто. І сьогодні в потоці нерідко можна побачити такі Accent. І досі ці машини є актуальними. Причина високої популярності – надійність і вартість обслуговування.

Nissan Leaf

Не найбільш передбачуваний варіант, але фактично будь-який електромобіль не завдасть проблем з обслуговуванням. Технічно конструкція електрокарів набагато простіша і надійніша за машини з двигунами внутрішнього згоряння, тому такі авто є хорошим вибором із погляду на економію витрат на обслуговування. Головне – знайти гроші на купівлю, адже навіть вживані електромобілі найчастіше дорожчі за аналогічні за розміром моделі з ДВЗ. Популярний в Україні Nissan Leaf – відповідний вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024

В Україні створили нову машину для роботи на бездоріжжі

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

04.05.2024

Засекречений кросовер Dacia Stepway 2.0: як він може виглядати

Сьогодні хетчбек Dacia Sandero Stepway більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на повноцінний кросовер. Так…

04.05.2024

Kia показала перші тизери оновленого кросовера EV6

Kia показала перші фотографії оновленого електрокросовера EV6. Представлений у 2021 році електромобіль Kia EV6 дуже…

04.05.2024

Xiaomi хоче випустити дводверний суперкар, який кине виклик Porsche

Китайська корпорація Xiaomi, яка нещодавно почала продавати свій перший в історії автомобіль (SU7), вже плекає…

04.05.2024