Компанія Renault представила маленький електрокар (фото)

0
121

Renault, яка раніше розкрила подробиці стратегії під назвою «Ренолюція», представила ще одну новинку – маленький електричний авто 5 Prototype. До 2025-го року марка пообіцяла випустити 14 ключових моделей, серед яких 7 електрокарів і 7 авто класу C / D, і перетворитися в «в бренд IT-рішень, сервісів і чистої енергії».

Провісником нової ери розвитку під назвою «Нова хвиля» став концепт Renault 5 Prototype. Його присвятили культовій моделі R5 – мініатюрної машинки, що випускалася з 1972-го по 1996-й і розійшлася тиражем в 5,5 млн одиниць авто.

Концепт отримав футуристичний зовнішній вигляд і гладкі поверхні кузова, з відсиланням до R5 – видаються тільки розвинені арки коліс. Серед інших особливостей – широке лобове скло, масивний бампер спереду і незвичайні протитуманні фари, які виконують одночасно функцію ДХВ (денних ходових вогнів).

Чорна тканинна даху підкреслює червоною смужкою, яка переходить на невеликі зовнішні дзеркала заднього виду. Їй дублюють виконані в червоному кольорі маточини коліс, помічені цифрою 5, яка дублюється на корпусах «противотуманок» і на передніх дверях.

На капоті є ще одне відсилання до R5 – декоративна чорна решітка з червоною блискавкою, яка імітує вентиляційні отвори на машині. Під нею розміщений слот для зарядки акумулятора електричного авто.

Салон концепту Renault не розкрила, зазначивши лише, що у відділі застосовуються матеріали, взяті «зі світу електроніки, меблів і спорту». На знімках всередині видніється «ширяє» скляний екран цифровий панелі приладів. Підголівники крісел оснащені функцією підсвічування.

Компанія Renault збирається оснащувати майбутні моделі передової електронікою і технологіями зі штучним інтелектом, а до 2022-му представить нову систему мультимедіа My Link з вбудованою підтримкою Google. В основу електричних авто ляжуть платформи CMF-EV і CMF-B EV – на 1-й базується концепт-кар Megane eVision , який вже в 2021-му отримає серійне втілення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!