Новий електромобіль Cadillac Lyriq показали на виставці CES 2021 (фото)

0
418

Як і всі інші серійні автомобілі, показані в рамках великої презентації концерну General Motors, новий Cadillac Lyriq побудований на платформі Ultium Drive. Судячи з усього, концерн мав намір показати можливості своєї нової «авто» саме за рахунок подання декількох автомобілів.

Електрокар отримав нову батарею, виконану за технологією GM Ultium. Такі акумулятори містять в собі меншу кількість літію та кобальту і мають більш зручну форму для розміщення в блоках, завдяки чому виробник знижує центр ваги автомобіля і при цьому залишає досить простору в салоні автомобіля. Виробництвом батарей займається корейська компанія LG Chem. Запас ходу Cadillac Lyriq становить близько 500 кілометрів.

Зрозуміло, новітній електрокар від флагманської марки не може обійтися без цікавих особливостей. Першою з них стала можливість автомобіля «дізнаватися» про наближення власника – за кілька метрів до електрокара він підсвічуватиме, фари і задні ліхтарі, все це буде супроводжуватися анімацією. Крім того автомобіль включить улюблену музику водія, налаштує клімат-контроль і сидіння.

Ми раніше повідомляли про те, що в розробці користувальницького інтерфейсу, який відображається на 33-дюймовиом екрані, встановленому на центральній консолі, брали участь фахівці компанії Territory Studio. Крім іншого новинка також отримала підтримку технології Super Cruise, яка здатна самостійно керувати автомобілем при русі по шосе, але за умови, що людина уважно спостерігає за тим, що відбувається. Як тільки водій відволікся від дороги, Lyriq повідомить йому про це вібрацією, звуком і колірним індикатором.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!