Авто

Названо найбезпечніший кросовер у світі

Share

Виробники автомобілів змагаються не лише в якості збірки, багатство комплектації і доступності автомобілів для широкого кола людей. Важливим показником для будь-якої машини є рівень пропонованої їй безпеки. Складно повірити, але навіть на широкому ринку є моделі, в яких офіційно не загинула ні одна людина. Нашого героя на сьогоднішній день його визнають найбезпечнішою машиною серед кросоверів. Що ж це за авто таке, і за скільки з них готовий розлучитися виробник?

На сьогоднішній день японський кросовер Mazda CX-30 носить титул «найбезпечнішого автомобіля для дорослих пасажирів». Такого гучного звання машина була удостоєна в нинішньому році за підсумками перевірок 2019, які проводилися асоціацією Euro NCAP. Японська машина змогла зібрати рівно п’ять зірок, що вдається зробити далеко не всім. В цьому відношенні кросовер з островів обійшов навіть творіння таких гігантів ринку, як Opel, Ford і Mercedes. Таким чином Mazda змогла потіснити в даній області попереднього короля безпеки – шведську компанію Volvo, автомобілі якої протягом багатьох років збирали все 5 зірок на тестах.

Кросовер CX-30 за підсумками випробувань набрав 37.6 балів безпеки з 38 можливих. У процентному вираженні – це практично 99%. Аналогічними результатами свого часу змогли похвалитися тільки машини Volvo XC60 і XC90. Все це стосується безпосередньо «безпеки дорослого пасажира». Однак і в інших областях безпеки 30-ка відмінно себе показує. У тестах на безпеку дитини Mazda набирає значні 86%, а в тестах на безпеку пішохода – 77%, що теж є солідним результатом.

Отже, для замовлення Mazda CX-30 стане доступна вже з 15 січня 2021 року. Всього покупцям буде доступно 3 комплектації: Drive, Active і Supreme. В «основний» Active можна побачити 2-літровий двигун Skyactiv-G з віддачею 150 кінських сил і обертовим моментом 213 Нм. Доступна буде як автоматична, так і механічна трансмісія. Кросовер масою близько 1.5 тонн візьме на борт 5 пасажирів, близько 200 кг вантажу і ще причіп на 600 кг. З-поміж додаткових штук варто виділити: клімат-контроль, круїз-контроль, підігрів передніх сидінь, мультимедійна система, 8 динаміків, мультируль. Автомобіль підтримує системи Apple CarPlay і Android Auto. Серед підвищення систем безпеки потрібно згадати про новий AEB, систему утримання в смузі руху і адаптивний круїз-контроль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024