Представлено найпотужніший серійний гіперкар в світі (фото)

0
627

Найшвидшим серійним автомобілем на планеті вважається SSC Tuatara. Схоже, що у нього з’явився серйозний конкурент, адже американська компанія Hennessey представила новий гіперкар Venom F5, здатний розвивати максимальну швидкість в 500 км / г, завдяки мотору більш ніж на 1800 «конячок».

Hennessey панірує випустити всього 24 екземпляра Venom F5, а вартість базової комплектації стартує з $ 2,1 мільйона. Під його капотом знаходиться 6,6-літровий двигун V8, оснащеним чавунним блоком і алюмінієвими головками циліндрів. Потужність машини складе тисячі вісімсот сорок дві кінські сили, а виробник вже заявив, що це рекордний показник серед серійних автомобілів. Для порівняння, SSC Tuatara може похвалитися тільки 1750 к.с. 

Згідно з офіційними даними, розгін до 200 км / год займає менше трьох секунд, а максимальна швидкість доходить до 500 км / г. Venom F5 оснащений семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Загальна вага машини складе 1360 кг, що досягається за рахунок використання деталей з вуглепластика і карбону. При цьому відношення потужності до маси перевищує показники будь-якого серійного автомобіля. Коефіцієнт лобового опору дорівнює 0,39.

Продажі Venom F5 стартують в 2021 році. Hennessey заявляє, що назва автомобіля співзвучно потужному торнадо категорії F5 за шкалою Фудзита і означає вітер неймовірної сили – до 512 км / г. Незабаром представники компанії планують оновити кілька офіційних рекордів швидкості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!