Названо 10 вживаних авто, які купували в 2020-му

0
905

Хоча багатостраждальний 2020 рік ще не підійшов до свого логічного завершення, деякі підсумки можна підвести вже зараз. Наприклад, очевидно, що рік виявився вкрай складним: з огляду на пандемію коронавірусу, не слабо хитало і автомобільний ринок – притому, як усього світу, так і України.

І все ж сегмент б/у авто не можна назвати провальним – за десять місяців поточного року в нашій країні було продано більше 648 800 старих легковиків. Після провалу навесні, до літа купівельний інтерес почав поступово відновлюватися.

Отже, найпопулярніші б / у авто, які купували на Auto RIA в 2020 році.

10. Volkswagen Passat B7

  • Продано 4 205 шт.

Volkswagen Passat B7

Як нам нещодавно вдалося з’ясувати, Volkswagen Passat B7 є не тільки одним з найбільш затребуваних автомобілів на українському ринку, але ще і найбільш шанованим. Так, відгуки наших співвітчизників і безпосередніх покупців сьомого “Пасату”, виявилися найбільш втішними. Чим же седан так сподобався аудиторії AUTO.RIA? Як виявилося, просторим салоном, містким багажником, а також якісною обробкою інтер’єру і надійної складанням кузова.

9. Opel Vectra B

  • Продано 5 255 шт.

Opel Vectra B

А ось від Opel Vectra B враження покупців залишилися не такими яскравими, хоча оцінка користувачів і тримається на прийнятних 4,3 бала з п’яти. Але якщо говорити про безпосередніх продажах, то на седан існує стійкий попит, – і вже досить давно. Забавно, що як і в минулому році німецький автомобіль займає 9 місце серед найбільш продаваних на вторинному ринку машин. Стабільність, а ви говорите!

8. Chevrolet Aveo

  • Продано: 6 299 шт.

Chevrolet Aveo

З продажами старих Chevrolet Aveo все рівно навпаки – рік тому цей автомобіль знаходився на другому місці рейтингу популярності, але тепер він скотився на восьму сходинку. А ось що залишилося незмінним, так це абсолютно домінування версії “Авео” в кузові седан над іншими модифікаціями машини. Про всяк випадок нагадаємо, що в наших каталогах модель також пропонується у виконанні 3- і 5-дверного хетчбека – придивіться!

7. Volkswagen Golf IV

  • Продано: 6 605 шт.

Volkswagen Golf IV

Дивуватися не доводиться: поєднання ціни, немалій репутації та якості на ринку старих авто у Volkswagen Golf IV – мало не зразкове. З початку старту виробництва в 1997 році і до 2004 року в усьому світі було продано більше 4 мільйонів хетчбеків і універсалів четвертого “Гольфа”. Так що навіть наймолодшому Golf в наших каталогах нині 16 років. І все ж похилий вік машини клієнтів особливо не відлякує.

6. Skoda Octavia A5

  • Продано 7 301 шт.

Skoda Octavia A5

А ось Skoda Octavia A5 – один з наймолодших автомобілів в нинішньому списку: більшість продажів доводиться на версії 2011 року. І все ж, “Октавія” не надто дорога по своїй середній ціні, якщо порівнювати з іншими учасниками рейтингу. Мабуть за рахунок цього інтерес до автомобіля невпинно зростає – за результатами продажів в минулому році Skoda Octavia A5 не потрапив в десятку найпопулярніших б / у машин, але влітку повернувся в верхню десятку ринку і залишається в ній до цього дня.

5. Audi A6

  • Продано 8 130 шт.

Audi A6

Ну а найдорожчим за середньою ціною в сьогоднішньої десятці є Audi A6, який в цьому році найчастіше купували в версії 2000 року (хоча кілька сотень дуже молодих “американок” сильно підняли середній цінник). Зауважимо, що початок 2020 го у седана не дуже склалося і за результатами продажів першого кварталу A6 так і не увійшов до десятки лідерів Але, знову таки, саме влітку інтерес до нього пожвавився.

4. Ford Focus

  • Продано: 8 716 шт.

Ford Focus

Трохи зменшив оберти Ford Focus, який ще недавно знаходився на третьому місці серед лідерів продажів. Як і раніше, весь поточний рік українці частіше цікавилися моделлю 2008 року випуску – саме тоді на ринок вийшов рестайлінг другого покоління. Як ми пам’ятаємо, оновлена ​​версія отримала свіжу фірмову стилістику марки під назвою “Кінетичний дизайн”, а під час прем’єри представники “Блакитного овалу” з гордістю говорили, що в незмінному вигляді з кузовних деталей залишилася тільки панель даху.

3. Volkswagen Passat B5

  • Продано: 9 267 шт.

Volkswagen Passat B5

Якби ми вирішили об’єднати всі покоління Volkswagen Passat в одну номінацію, німецький автомобіль з легкістю завоював би титул найбільш продаваною б / у легковика в Україні. Але хоча для шостого і сьомого покоління такий союз був би так-сяк прийнятним, то Volkswagen Passat B5 надто вже відрізняється від своїх молодших побратимів, щоб йти з ними в одному заліку. Тим більше, що різниця в ціні між п’ятим і шостим поколінням “Пасату” в середньому становить майже 3 000 доларів, а це три тисячі причин придивитися до трохи менше сучасній машині. Багато так і зробили.

2. Daewoo Lanos

  • Продано: 12, 201 шт.

Daewoo Lanos sedan

2020 рік не перестає дивувати: складно повірити, але культовий “Ланос” не затримався на першому місці серед найпопулярніших на українському ринку б / у авто за результатами 10 місяців цього року! В голові крутиться лише одне питання – хто посмів? Скоро дізнаємося.

1. Renault Megane

  • Продано: 12, 267 шт.

Renault Megane 2012

Це було близько! Всього лише 66 «зайвих» угод потрібно Renault Megane, щоб стати новим лідером продажів б / у авто на Auto RIA. “Меган” почав наздоганяти конкурента вже влітку і, влаштувавшись на другому місці, став потроху тіснити Daewoo Lanos. Що ж, за покупців, які віддали перевагу більш молодому європейцеві, можна тільки порадіти. До слова, найчастіше купували “з рук” машини 2012 випуску.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!