Перераховано способи знизити витрату палива в зимовий період

Названі способи зменшити витрату палива при їзді на автомобілі зимовий період.

0
1827

У холодну пору року збільшення витрати палива сприяє безліч факторів, включаючи стан доріг, довгий прогрів мотора, необхідність опалення салону, використовуючи як кліматичну установку, так і всілякі електричні обігрівачі, а також багато іншого.

Щоб скоротити витрату палива, ціни на яке і без того не радують автолюбителів, необхідно відвести на прогрів силової установки мінімально необхідний час, наприклад, поки ви очищаєте сніг з кузова. При цьому зчистити краще весь сніг, щоб полегшити автомобіль і скоротити таким чином опір зустрічному потоку повітря. Після початку руху не слід швидко прискорюватися.

Експерти також рекомендують стежити за тиском повітря в шинах, яке падає при низьких температурах. Низький тиск загрожує підвищеним опором коченню і, відповідно, перевитрати палива. Для зменшення витрати палива можна також використовувати автомобільне ковдру, яке прискорить прогрів і довше збереже тепло мотора, що важливо під час коротких зупинок.

Крім того, фахівці радять використовувати моторне масло меншою в’язкості. З автомобіля потрібно прибрати все зайве, наприклад, багажник з даху, якщо він не використовується за призначенням. І останнє – взимку краще переглянути манеру їзди, і намагатися водити більш плавно, без пробуксовок і непотрібних прискорень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!