Названо машини, у яких найчастіше скручують пробіг

0
935

Придбання старої моделі є важким процесом, і багато покупців повинні йти на компроміс. Ідеальна машина представляється новою та бюджетною, а її загальний стан частіше оцінюється пробігом. Однак споживачі часто не помічають скрученого пробігу і витрачають куди більше, ніж потрібно.

Кожний транспортний засіб оснащено одометром, який демонструє, скільки кілометрів або миль пройшов автомобіль за час свого використання. Показання одометра, найчастіше, свідчать про знос авто. Проте, вони досить часто занижуються продавцем, що призводить до непередбачуваних експлуатаційних витрат для споживача, і автомобіль може перетворитися з вигідної угоди в фінансову катастрофу, адже великий пробіг нерідко є «гарантом» майбутнього ремонту.

Щоб з’ясувати, на яких транспортних засобах пробіг скручувався найчастіше за останні 12 місяців (з жовтня 2019 по жовтень 2020), портал carVertical провів аналіз понад 500 тисяч авто і зібрали дані з різних авторинків по всьому світу.

Результати демонструють, що пробіг скручується найчастіше на німецьких авто. Ще одне цікаве спостереження – сегментація. Пробіг машин преміум-класу скручується досить часто. Розкішні моделі BMW 7-Series і X5, найчастіше, будуть продаватися недобросовісними власниками. Покупці розкішних машин можуть зіткнутися з великими фінансовими проблемами, якщо придбаний ними автомобіль пробіг на сотню тисяч кілометрів більше, ніж заявлено.

Одним з ключових чинників достовірності пробігу транспортного засобу є вік. Старі машини, як правило, частіше перевіряють. Дослідження продемонструвало, що велика кількість транспортних засобів преміум-класу зі скрученим пробігом старше машин економ-класу. Найбільш «скручують» BMW – це моделі у віці від 10 до 15 років, а Mercedes-Benz E-Class – моделі 2002-2004 років. Зауважимо, що Volkswagen Passat, Skoda Superb і Skoda Octavia «скручують» протягом перших 10 років використання.

Дані, що демонструють машини зі скручуванням пробігу, відсортовані за типом палива, відображають конкретний вибір машин в Центрально-Східній Європі. Водії в західних державах реалізують транспортні засоби з великим пробігом і дорогим обслуговуванням. Ці машини з підробленими показаннями одометра зазвичай знаходять клієнтів в країнах, розташованих ближче до сходу Європи.

Деякі машини, такі як Audi A6, Volkswagen Touareg і Mercedes-Benz E-Class в своїй більшості використовують дизельні двигуни. У цих же автомобілів з бензиновими моторами випадків маніпуляцій з пробігом помічено всього кілька.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!