BMW представила електричний кросовер iX з запасом ходу 600 км

0
478

BMW провела онлайн-презентацію NextGen 2020 року, на якій представила повністю електричний кросовер iX.

Спереду iX нагадує BMW 4 серії. За розміром iX можна порівняти з X5. З цікавого можна відзначити, що на дверях відсутні традиційні ручки. Це пов’язано з тим, що вони відкриваються після натискання кнопки. Отвір бачка для омиваючої рідини знаходиться не під капотом, а в значку BMW.

iX оснащений двома електромоторами, які в сукупності забезпечують потужність понад 500 кінських сил. До 100 км / год кросовер розганяється менш ніж за 5 секунд . Запасу ходу вистачить на 600 км.

У iX є швидка зарядка. При потужності 200 кВт акумулятор з 10 до 80% заряджається менш ніж за 40 хвилин. Стандартний зарядний пристрій працює на потужності 11 кВт і заряджає автомобіль з 10 до 80% за 11 годин.

Електрокар оснащений датчиками для роботи автопілота третього рівня. Кросовер зможе сам сповільнюватися, прискорюватися, обганяти, повертати і в цілому слідувати заданому маршруту.

Салон iX виглядає футуристично, але в той же час нагадує сучасні BMW. У нього є два екрани: 12,3 і 14,9 дюйма. На першому відображається спідометр і інша необхідна інформація для водія. Другий відповідає за мультимедіа і клімат-контроль.

На центральній консолі знаходиться коробка передач і джойстик для управління другим екраном.

iX стане першим BMW з підтримкою 5G. Завдяки цьому, електрокар буде швидко отримувати оновлення мультимедіа і автопілота.

Ціна iX невідома. Старт виробництва запланований на кінець 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!