Авто

П’ять помилок, які допускають автомобілісти при перевзуванні коліс

Share

Першою помилкою є порушення техніки безпеки при «перевзуванні». Штатний автомобільний домкрат не є досить стійким інструментом, тому щоб перестрахуватися, потрібно після підйому автомобіля підсунути під поріг машини одне з змінних коліс, а в просвіт покласти дощечки. В ідеальному варіанті, використовувати стійкий підкатною домкрат, які застосовують працівники Шиносервісів.

Ще однією помилкою при заміні коліс може стати установка домкрата в недозволеному місці. У кожної машини є спеціальні посилені місця, призначені для установки в них домкрата, якщо ж це проігнорувати і поставити його «навмання», то є ймовірність погнути метал на порозі.

Третьою помилкою може стати неправильна послідовність дій при «перевзуванні» коліс. Перед початком роботи, потрібно покласти під інші колеса (які зараз не будуть «піддомкрачувати») противідкатні бруски або камені і поставити автомобіль на «передачу». Також ще до початку процесу на потрібному колесі необхідно послабити болти, якщо ж це почати робити вже «в повітрі», то можна зірвати ТЗ з домкрата.

Часто автомобілісти люблять дуже сильно закручувати болти на колесах, аж до хрускоту. Але перекручування також може спровокувати поломки, аж до деформації і руйнування маточини. Зворотна ситуація також небезпечна: коли болти на колесах не до кінця закручені, це може спричинити аварію на дорозі. Тому експерти в такому випадку радять користуватися динамометричним ключем.

І, нарешті, п’ятою помилкою є ситуація, коли автовласник при використанні гайковерта спочатку не одягає болти або гайки вручну. В такому випадку може пошкодитися різьблення гайок або болтів або прийде в непридатність нарізка в ступиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024