Авто

Як правильно їздити в дощ, щоб не стати учасником ДТП

Share

«Мокра» і «суха» їзда на автомобілі відрізняються один від одного приблизно так само, як відрізняються день і ніч. Не варто нехтувати порадами досвідчених автомобілістів відносне їзди в дощ. Адже безпеку знаходяться в салоні конкретної машини людей приблизно на половину залежить від дій самого водія. Так що поваги до себе вимагають не тільки інші учасники дорожнього руху і правила, але ще і Матінка-природа.

Їхати за «лідером»

Якщо серйозна злива застала в потоці на трасі, то не варто поспішати і намагатися виконувати ризикові маневри. Під час дощу найкраще слідувати колоною один за одним і дотримуватися швидкісного режиму. Занадто «амбітних» колег в питаннях швидкості буде краще пропустити якомога далі вперед.

Не робимо хвилі

Не варто проїжджати через калюжі так, щоб утворювалася хвиля. У жодного пішохода щастя не додасться, якщо його обіллє на всій швидкості проходить поруч машина. Втім, якщо з пішоходами недопущення хвиль – питання ввічливості, то з автомобілями – це ще і питання безпеки. Потрапила хвиля на лобове скло може закрити вид і навіть налякати водія, в результаті чого може трапиться ДТП .

Форсуємо ніжно

Калюжа – одна з головних небезпек на шляху автомобіліста в дощову погоду. Лихий і швидкий заїзд по поглибленню, заповненому водою, особливо на незнайомому ділянці дороги – огидна ідея. По-перше, калюжа може виявитися глибша, ніж здається і відбудеться стрибок, який з легкістю зашкодить елементи підвіски. По-друге, вода може потрапити в двигун і стати причиною гідроудару. Це загрожує заглухлу машиною і капітальним ремонтом силової установки в доступному для огляду майбутньому.

Гальмо завжди на готовності

Дуже часто буває таке, що в дощову погоду автомобіліст тиснути на гальма, а їх начебто немає! Відбувається таке через те, що водій не спромігся до цього «просушити» важливий вузол. Для того, щоб колодки не підвели в потрібний момент, необхідно під час їзди під дощем періодично пригальмовувати на безпечних ділянках шляху. Не забуваємо також перевіряти чи немає когось ззаду!

Сушимо і гріємо скло

Запітніле скло в дощову погоду – нормальне і абсолютно закономірне явище. Однак, це ще не означає, що з запотівання слід миритися. Якраз навпаки, треба вжити всіх заходів, щоб звести його нанівець. Намагаємося зігрівати скла настільки сильно, наскільки це є можливим. Не забуваємо про зовнішні дзеркала і заднє скло.

Включаємо світло

Хоч який сильний дощ би небув, не потрібно соромитися і лінуватися використовуватися освітлення автомобіля для того, щоб зробити себе більш помітним. Саме світло допоможе зробити автомобіль куди більш помітним, навіть в серйозну зливу. В першу чергу освітлення потрібно включати для автомобілістів, які їдуть слідом.

Не поспішаємо

Останнє за списком, але фактично перше за значенням. Поспіх під час дощу – вірний шлях до аварії і трагедії. Вода і пил утворюють на асфальті щось на зразок склизкой плівки, яка радикально скорочує гальмівні якості автомобіля. Навіть на хорошому асфальті і з новою гумою краще не їхати більше 70 км / г. Вже тим більше не слід намагатися займатися так званим «акваплануванням». Нічим хорошим такі витівки рано чи пізно не закінчаться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Дощ

Останні записи

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024

Tesla піднімає ціни на Model 3 Performance, незважаючи на затримки постачання

Tesla представила оновлену Model 3 Performance 23 квітня, викликавши велику цікавість. Електромобіль отримав більше потужності, кращу ефективність та…

18.05.2024

Компанія Ford готує розширення лінійки Mustang

Ford розглядає можливість розширення лінійки Mustang після успішного запуску електрокросовера Mach-E під цим брендом. У…

18.05.2024