Експерти назвали коли потрібно замінити ремінь ГРМ

0
394

Розрив ременя ГРМ є небезпечним, і про це відомо більшості автомобілістів, навіть початківцям. Фахівці розповіли, що необхідно звернути увагу на чотири ознаки, що підтверджують знос даного елемента ще до планової заміни.

Слід регулярно перевіряти ремінь ГРМ, при цьому робити це кожен день не дуже зручно. Фахівці відзначають, контроль необхідно здійснювати один раз на місяць. Як виявилося, досить візуально оглянути ремінь, щоб встановити ступінь його зносу. Важливо враховувати наявність тріщин і дрібних розривів.

Якщо відсутнє спеціальне оглядове вікно для огляду стану ременя ГРМ, слід звернутися до експертів і дізнатися, як саме перевіряється елемент у цій моделі машини. Під час оцінки важливо звертати увагу на зуби, що втратили форму, вони можуть володіти значними потертостями.

Експерти нагадують про негативний момент, при якому на ремені можна виявити тріщини або разлохмаченние краю. Слід оглядати гладку сторону на наявність пріжогов і потертостей. Якщо дані ознаки виявлені, ремінь ГРМ рекомендують поміняти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!