Названо основні помилки, які роблять автовласники взимку

0
320

Вже скоро на території всієї країни настане зима – період, коли трапляється найбільша кількість аварій. При цьому причини їх багато в чому різні, але є і кілька типових помилок в експлуатації, які можуть привести до пошкодження машини.

Погана погода, сніг, вітер і лід – це лише ряд небезпек, що чекають водіїв взимку. Зазвичай всі поради для зимового водіння включають в себе правила керування автомобілем на слизькій засніженій дорозі. Однак є ряд чинників, які зачіпають експлуатацію транспортних засобів. І деякі автовласники забуваючи або не знаючи про деякі правила користування автомобілем взимку роблять помилки, які часто проводять до пошкодження транспортного засобу. Ми вирішили розібратися в типовими помилками.

Дуже часто після тривалої стоянки в дуже холодний період водії стикаються з проблемою замерзлих вікон і замків, які намагаються вирішити за допомогою окропу. Однак варто пам’ятати, що цього робити категорично не можна, так як скло може пошкодиться – лобове скло дуже часто лопається від перепаду температур, навіть якщо просто направити на нього струмінь теплового повітря з дефлекторів.

Тому краще використовувати спеціальний ручний скребок для видалення льоду зі скла машини або спеціальний засіб обмерзанню.

На жаль, багато власників автомобілів забувають про те, що, якщо замерзли щітки склоочисників, то їх ні в якому разі не можна включати. Адже в цьому випадку гумові або силіконові ущільнювачі можуть порватися, подряпати скло, що призведе до заміни не тільки щіток, а й лобового або заднього скла. Але це ніщо з ще більшими проблемами, з якими можна зіткнутися якщо включити замерзлі двірники. Адже крім щіток склоочисників можна пошкодити механізм двірників і запобіжник в електроланцюзі.

Щоб уникнути примерзання склоочисників, краще піднімати їх на ніч або ж обробляти лобове скло спеціальним засобом. В крайньому випадку – спробувати відігріти їх потоком теплового повітря, спрямованого на скло. Тільки температуру варто підвищувати дуже плавно, інакше скло може лопнути. Потім очистіть лід за допомогою пластикового спеціального скребка і дочекайтеся, коли скло прогріється і оттопіт щітки склоочисника.

На жаль багато батьків не знають, що садити дітей в дитяче автокрісло в товстому зимовому одязі дуже небезпечно. Справа в тому, що через «дуті» і товсті зимові куртки ремінь безпеки притискається до тіла дитини недостатньо щільно, що знижує захист в разі ДТП.

Для того, щоб збільшити безпеку своєї дитини в дитячому кріслі, краще зняти верхню товстий одяг під час посадки. В крайньому випадку розстебнути куртку і пристебнути ремінь під нею.

Багато водіїв дуже люблять включати протитуманні фари, навіть вдень при ясній погоді, причому не завжди тільки взимку. Це помилка, оскільки протитуманні фари ефективні тільки при утворенні туману, тоді як в інших випадках вони можуть засліплювати зустрічних водіїв. Тому включайте противотуманки тільки коли видимість на дорозі становить менше 50 метрів. Крім того, в сильний мороз від перепаду температури скло ВТФ може лопнути, що призведе до непотрібного ремонту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!