Авто

Офіційно презентували седан Audi A3 нового покоління

Share

Німецький автовиробник представив друге покоління седана Audi A3. «Чьотирьох дверка» серйозно змінилася зовні, стала більш технологічною всередині і в цілому вийшла на інший, більш високий для себе рівень.

Новий седан A3 представлений в спортивному, елегантному вигляді. У порівнянні зі своїм попередником, він тепер на 4 сантиметри довше (4,5 метра), а його колісна база залишається незмінною. Його ширина збільшилася на 2 сантиметри до 1,82 метра, і тепер він на 1 сантиметр вище (1,43 метра). При 425 літрах обсяг багажного відділення точно такий же, як і в попередній моделі. Над головами передніх пасажирів, при цьому, повинен з’явитися ще один «зайвий» сантиметр, оскільки крісла тепер ставляться нижче, ніж раніше.

Передня частина кузова новинки нагадує хетчбек A3 Sportback і нову A4 . Відзначимо інший бампер і решітку радіатора зі структурою у вигляді бджолиних сот, яка оточена незграбними головними фарами. До слова, в топовому виконанні вони тепер мають технологію Matrix LED з новими ДГЗ, що складаються з матриці пікселів з 15 світлодіодних сегментів, які можна включати індивідуально. Новий Audi A3 Sedan обзавівся повністю новою кормою, змінилася кришка багажника, бампер і ліхтарі.

Інтер’єр новинки повністю орієнтований на водія і помітно оцифрований. Варто зазначити, що фізичні кнопки блоку управління кліматичною установкою залишилися на місці, а ось дисплей мультимедійної системи виріс до рекордних 10,25 дюймів, а в якості опції можна замовити повноцінний «віртуальний кокпіт» з двома 12,3-дюймовими моніторами і проекційним дисплеєм.

Що стосується ходової частини, то вже на старті продажів Audi дасть клієнтам кілька варіантів підвіски на вибір: стандартна пружинна, стандартна з адаптивними амортизаторами і спортивна. У будь-якому випадку, автомобіль став більш комфортним і керованим.

На старті продажів новий Audi A3 Sedan запропонують з трьома моторами. Базова модифікація отримає поєднання 150-сильний турбомотор об’ємом 1,5 літра і 6-ступінчастою МКПП. У поєднанні з роботизованою трансмісією цей же двигун доповнить 48-вольта стартер-генератор, який додає 50 додаткових ньютон-метрів крутного моменту. Третій, топовий варіант має 2,0-літровий 150-сильний турбодизель, який також поєднується з «роботом» S-Tronic.

Попереднього продажу нового седана A3 почнуться в кінці квітня поточного року в Німеччині і в багатьох інших європейських країнах. Поставки клієнтам почнуться влітку. Ціни на базову версію починаються від 29 800 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Audi A3

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024