Авто

Експерти визначили які електрокари мають найбільший запас ходу

Share

Видання Autocar вирішило на практиці визначити, скільки кожен електромобіль, який бере участь в експерименті, зможе реально проїхати на одній зарядці.

Варто сказати, що існує кілька систем, за якими оцінюють запас ходу електрокарів: NEDC , WLTP і  EPA . Причому остання, американська система випробувань вважається найсуворішою. Але британські журналісти вирішили не спиратися на дані, які зафіксовані на папері, тому вони протестували 12 електрокарів на практиці.

В результаті випробувань лідером по запасом ходу був визнаний електричний кросовер Hyundai Kona Electric , який зміг проїхати на одній зарядці 417 км. Ємність його акумулятора становить всього 64 кВт * год. Друге місце отримали відразу дві моделі: Jaguar I-Pace і  Kia Niro EV . Їх результат виявився рівним 407 км. При цьому якщо британський електрокар має акумулятором на 90 кВт * год, то представник південнокорейського автопрому – всього 64 кВт * год.

На четвертому місці опинилася модель Tesla Model 3 Performance показником 385 км на одній зарядці. І замикає ТОП-5 електрокарів з найбільшим запасом ходу за результатами випробувань кросовер Tesla Model X P100D з акумуляторною батареєю на 100 кВт * год.

Крім того, результати інших протестованих журналістами електромобілів виявилися наступними: Nissan LEAF e +  – 349 км, Mercedes-Benz EQC  – 335 км, Tesla Model S 75 кВт * год – 328 км, Audi e-tron  – 315 км, Renault ZOE R135  – 309 км, Tesla Model 3 Standard Range Plus  – 291 км і  BMW i3  – 266 км. Загальна картина проведеного експерименту показала, що, по-перше, більш ємна акумуляторна батарея не завжди означає більший запас ходу, і, по-друге, в більшості випадків результати системи EPA знаходяться ближче до дійсності, ніж у інших систем вимірювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

За що водія можуть залишити без прав через встановлення ГБО: важливо знати

В Україні останнім часом переобладнання автомобілів на газобалонне обладнання (ГБО) стало дуже популярним. Як повідомляє…

21.05.2024

BMW готує відразу кілька гучних прем’єр, які будуть представлені вже найближчими днями

Захід Concorso d'Eleganza Villa d'Este, який пройде найближчими днями, ознаменується для баварського автовиробника BMW цілою…

20.05.2024

Volvo XC60 новий головний конкурент Tesla Model Y

Майбутній електромобіль Volvo EX60 буде оснащений акумулятором великої ємності з надшвидкою зарядкою і інноваційним автопілотом,…

20.05.2024

Шеф-дизайнер BMW показав тизер унікального концепту для Villa d’Este 2024

Домагой Дукеч, голова дизайнерського відділу BMW , представив перший тизер нового концепт-кара, який буде показано…

20.05.2024

Китайці готові затьмарити Toyota RAV4 у Європі (фото)

Китайський автовиробник BYD , відомий своїми електромобілями Dolphin і Seal, готується до європейських продажів своєї…

20.05.2024

У Мережі показали відео з новим Hyundai Palisade 2026 року

Нове покоління Hyundai Palisade 2026 вперше з'явилося на відео з включеними фарами. Кросовер, відомий під…

20.05.2024