Назвали ТОП-3 бюджетних авто з двигунами-мільйонниками

0
1732

Експерти порталу iReactor назвали три недорогі машини з моторами, здатними без втручання і капітального ремонту подолати позначку в мільйон кілометрів на одометрі.

Суперечки про те, чи залишилися ще бюджетні автомобілі з надійними моторами, здатними «намотати» мільйон кілометрів, не вщухають і донині. Якихось 10-15 років тому майже кожен седан німецьких і японських брендів міг досягти цієї позначки. У нинішні часи автолюбителі стали частіше міняти своїх «залізних коней», а самі виробники стали робити ухил в бік екологічності, а не надійності. Тепер ресурс двигуна відійшов на другий план, але, незважаючи на це, на ринку ще є автомобілі, які при належному догляді і обслуговуванні проходять мільйон кілометрів.

Французький силовий агрегат Renault K7M  – один з найбільш ресурсних двигунів, який без особливих проблем здатний проїхати півмільйона навіть при посередньому обслуговуванні. Таким двигуном оснащувалися Renault Logan і  Sandero . Мінімальний пробіг до капітального обслуговування у мотора становить 400 000 км.

На другому місці знаходиться агрегат від  Hyundai / Kia G4FC . Такий мотор об’ємом 1,4 і 1,6 літра з 2010 року встановлюється на  Hyundai Creta , Solaris і  Kia Rio . Мільйон кілометрів на такому двигуні вдавалося проїхати малому числу користувачів, але позначку в 400 000 км спокійно долають багато автомобілістів, які не забувають робити ТО.

На  Nissan Almera Classic ставили двигун QG16DE в якому використовується ланцюг замість ременя ГРМ. Такий мотор зустрічається і на моделях Renault , але краще він себе зарекомендував саме в  Nissan. Мотор має ланцюг, а не ремінь ГРМ.

На завершення потрібно сказати, щоб подолати позначку в мільйон кілометрів – зусиль виробника мало, також необхідно своєчасне і грамотне обслуговування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!