Названі 3 правила безпеки в автомобілі під час карантину

0
578

Якщо не дотримуватися вимог, то власна машина може бути небезпечніша громадського транспорту.

Через протиепідемічні заходи і просто через побоювання заразитися корона вірусом чимало українців стали все частіше користуватися особистими автомобілями замість громадського транспорту. Однак важливо не забувати про правила безпеки і стежити за чистотою авто.

Твоя МАШИНА назвала кілька правил безпеки на час пандемії. Вони будуть актуальні для власників автомобілів.

Правило 1 – тримати автомобіль в чистоті. Важливо регулярно мити як кузов, так і салон. Причому в салоні потрібно регулярно мити килимки, «торпеду» і кермо, а також підлокітники. Пам’ятайте, що вірус живе на предметах до 7 днів.

Крім того, варто регулярно очищати систему кондиціонування і обробляти повітряний фільтр антисептиком. Не забувайте також регулярно прати або обробляти парою дитяче автокрісло.

Правило 2 – тримайте під рукою аптечку. У ній варто зберігати медичні маски, одноразові рукавички, антисептик, вологі та сухі серветки.

Все це стане в нагоді для походів в магазин або на АЗС. Розплачуватися, відкривати двері й чіпати «пістолет» варто в рукавичках або через сухі серветки. Після цього треба протерти руки антисептиком.

Правило 3 – відмовтесь від швидкого харчування. В довгу дорогу краще брати з собою їжу з дому. Так ви убезпечите себе від зараження через їжу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!