Названі найнадійніші двигуни всіх часів

0
475

Автомобільні експерти радять купувати старі машини, перш за все орієнтуючись на їх технічний стан, а не на вік і показання одометра. У такій ситуації перевагу варто віддавати машинам, у яких спочатку був великий запас надійності. Журнал «За кермом» склав свій рейтинг самих невбиваних двигунів, здатних без проблем проходити сотні тисяч кілометрів.

Renault K7M

Цей мотор добре відомий власникам «Логан» і «Сандеро». Незважаючи на свою архаїчну конструкцію, двигун K7M об’ємом 1,6 літра і потужністю в 87 коней виявився вкрай надійним. Зареєстровані випадки, коли цей мотор проїжджав до 400 тисяч кілометрів без капітального ремонту. Також непогано себе зарекомендувала і більш сучасна версія мотора з індексом K4M.

Toyota 2AR-EE

Під капотом у легендарного седана Toyota Camry і не менш прославленого кросовера RAV4 встановлений один з найнадійніших двигунів – Toyota 2AR-EE. Його об’єм становить 2,5 літра, а потужність – від 165 до 180 коней. За словами сервісменів, середній ресурс цього агрегату складає 300 тисяч кілометрів. Двигун не має будь-яких системних проблем, але, тим не менше, вимагає якісного і регулярного технічного обслуговування.

Toyota 1VD-FTV

Компанія Toyota славиться не тільки надійними бензиновими моторами, їх дизельні агрегати також володіють дуже великим ресурсом. Мотор 1VD-FTV встановлювали під капоти таких позашляховиків, як Toyota Land Cruiser 200 і Lexus LX450d. Блок циліндрів виготовлений з чавуну, а механізм ГРМ має «вічний» ланцюг. Однак двигун вкрай вимогливий до якості солярки, так як в ньому використовується система подачі палива – Common Rail. Середній ресурс цього двигуна становить 400 тисяч кілометрів.

Hyundai-Kia G4FC

Надійні мотори вміють робити не тільки японські інженери, корейські фахівці також навчилися виготовляти ресурсні двигуни. Один з таких моторів встановлений під капотом бюджетних машин Hyundai Solaris і KIA Rio і має назву – G4FC. Оскільки ці автомобілі активно використовують в таксі, то по їх надійності накопичилася досить велика статистика. За спостереженнями мотористів, цей двигун здатний без проблем відходити 250-300 тисяч кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!