7 застарілих речей в автомобілі, від яких виробники вже починають відмовлятися

0
2849

Час і прогрес невблаганно біжать вперед. В машинах з’являються все нові і нові функції, а від деяких застарілих речей доводиться позбуватися. Часом навіть не тому, що вони старі, а тому що на їх місце приходять більш модні і інноваційні речі. Звичайно, не буде такого, що одного разу всі разом відмовляться від чогось, процес буде плавним і природним. Свого роду еволюція.

Попільничка і прикурювач
До попільничці питань немає. Люди як курили, так і курять і якийсь час ще точно будуть курити. Але в світі змінилося ставлення до курців. Все частіше і частіше в машинах не зустрінеш звичних попільничок і прикурювача.

Замість прикурювача тепер просто 12-вольтна розетка, а попільнички переходять в розряд опцій. Причому найчастіше попільничка невбудована, а у вигляді стаканчика з кришкою в підсклянник.

Магнітола з дисками
Чи давно ви записували CD-RW або купували компакт-диск, щоб послухати музику в машині? Багато виробників сьогодні відмовляються від прорізів для дисків в своїх мультимедійних системах на користь USB, Bluetooth і онлайн-сервісів для прослуховування музики. CD-програвачі чекає та ж доля, що і магнітофони.

Галогенні фари
Галогенні фари поки живіший за всіх живих. Але все частіше навіть на бюджетних моделях з’являються LED-фари. Не буду розмірковувати про те, погано це чи добре, це просто факт. Очевидно, скоро світлодіодні фари стануть ще дешевше і повністю замінювати галогенні фари.

Ручник
Ручник як такий нікуди, звичайно, зникати не збирається. Просто замість механічного приводу будуть використовувати електропривід. А замість важеля між сидіннями, буде кнопка.

Ключ
Традиційний ключ буде використовуватися в автомобілях ще дуже і дуже довго, але все частіше він буде для екстрених випадків, а в повсякденному житті відкривати двері й запускати мотор можна буде, не дістаючи ключ з кишені або сумки. На допомогу безключевий доступ, запуск з кнопки, дистанційний пуск через додаток і так далі.

Фізичні кнопки
Особисто я не розумію манії деяких виробників впихнути всюди, де треба і де не треба, сенсорні кнопки і панелі. Чим не догодили фізичні клавіші? Якийсь прогрес заради прогресу. Втім, очевидно, від цього нікуди не дітися.

Аналогові прилади
Багато хто вважає аналогові прилади пережитком минулого. Частка правди в цьому є. Сьогодні зробити цифрову панель може бути навіть дешевше, ніж аналогові прилади. До того ж це зручніше: її можна налаштовувати на свій смак, змінювати дизайн, виводити перед очима карту і так далі і тому подібне.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!