Авто

Топ-10 найпопулярніших вживаних автомобілів в Україні

Share

В Україні – бум продажів вживаних автомобілів. У 2019 року в країну ввезли близько 400 000 машин з пробігом. Це приблизно в чотири рази більше, ніж нових.

Найчастіше українці купують німецькі автомобілі. За результатами минулого року недосяжним лідером став Volkswagen. На його частку припало 18% всього імпортного «секонд-хенду».

Друге місце також дісталося німцям: 8,6% ринку старих авто за підсумками 2019-го зайняв Opel. Трійку лідерів замикає Renault з часткою ринку майже 8%.

Також на «вторичці» користуються попитом автомобілі таких марок, як Skoda, Ford, Audi, Mercedes, Hyundai і Toyota.

Volkswagen Passat

Passat – модель Volkswagen, що скоро піде у минуле. Не так давно виробник оголосив про те, що відмовиться від цього автомобіля на користь електричної версії. Проте, на вітчизняному ринку «секонд-хенду» седан користується стабільним попитом.

Німці встигли випустити вісім поколінь «Пассата». А в 2019 році він був визнаний найбільш продаваним автомобілем середнього класу в світі. За 46 років німецька марка випустила 30 мільйонів екземплярів моделі.

За кількістю випущених автомобілів «Пассат» поступається тільки «Гольфу», який за 45 років розійшовся тиражем 35 мільйонів екземплярів.

Skoda Octavia

В кінці 2019 року Skoda представила нове – четверте – покоління Octavia. Однак в Україні цей автомобіль користується попитом і у вживаному стані.

Продажі нинішньої версії «Октавії» стартували в 2017 році. Оновлена ​​модель отримала дещо видозмінені бампери, а також модернізовані протитуманні фари.

Також для «Октавії» стала доступна система попередження фронтальних зіткнень з можливістю розпізнавання пішоходів, функція допомоги при виїзді з парковки заднім ходом і система контролю «сліпих» зон.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf – один з найбільш продаваних автомобілів в світі. Люблять його і в Україні. Щоправда, частіше купують не новим, а з пробігом.

В кінці 2019 року дебютувала восьме покоління «Гольфа». На вторинному ж ринку найсвіжіший варіант моделі – це рестайлінгова версія «сімки», яка побачила світ у 2016 році.

Родина «Гольф» отримала лише косметичні зміни в дизайні. У моделі змінилися бампери і фари головного світла, а задні ліхтарі стали світлодіодними. Також модель отримала модернізовану лінійку двигунів, цифрову приладову панель і бездротову зарядку для смартфонів.

Renault Megane

В Україні Renault Megane офіційно представлений тільки в кузові седан. Однак «традиційне» для цієї моделі виконання – це хетчбек. До того ж в Європі на «вторичці» можна знайти і універсал.

На вторинному ринку найсвіжіший Megane – це автомобіль четвертого покоління, який дебютував в 2015 році. Модель виконали в новій стилістиці французької марки.

Opel Zafira

Opel Zafira – мабуть, найнесподіваніший учасник рейтингу. В Україні ця модель офіційно навіть не представлена. Однак це не заважає їй користуватися попитом у покупців уживаних автомобілів.

Останнє оновлення «Зафіри» відбулося в 2016 році. Модель отримала новий передній бампер, перероблену радіаторну решітку, а також інші фари головного світла. Ззаду у мінівена трохи змінилися фари і бампер.

Ford Focus

Ford Focus – єдиний «американець», якому вдалося потрапити в «десятку» найпопулярніших старих авто в Україні.

Найсвіжіший варіант «Фокуса» на вторинному ринку – це модель четвертого покоління, яка дебютувала в 2018 році.

В оснащення нового «Фокуса» увійшли активні аеродинамічні жалюзі в решітці радіатора. Також автомобіль отримав адаптивну головну оптику з функцією налаштування яскравості і форми світлового пучка, проекційний дисплей, активний круїз-контроль з функцією повної зупинки і розпізнавання дорожніх знаків.

Opel Astra

Останнє покоління Opel Astra дебютувало в 2015 році, коли німецький бренд ще був у власності американського концерну General Motors.

Автомобіль оснастили мультимедійною системою з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Також «Астра» отримала точку доступу WiFi для семи пристроїв і доступ до 4G, автоматичний парктроник, камеру заднього виду, системи стеження за «сліпими» зонами, рядності руху, дорожніми знаками і попередження фронтальних зіткнень.

Audi A6

Діюче покоління Audi A6 продається з 2018 року. Автомобіль доступний, як в кузові седан, так і універсал. У базове оснащення універсалу входить система кріплення вантажів з чотирма змінними точками фіксації, сіткою, двома гачками, а також розділовим модулем для організації простору в багажному відсіку, рульове управління із змінним передавальним відношенням і світлодіодна головна оптика.

У списку систем безпеки – адаптивний круїз-контроль. Він може підтримувати відстань і швидкість при русі в щільному потоці, підтримує функцію повної зупинки і працює на швидкості до 250 кілометрів на годину. Крім цього, він здатний реагувати на зміну швидкісних обмежень, визначати повороти і перехрестя з круговим рухом.

Audi A4

Останнє покоління Audi A4 було представлено в 2015 році. Модель перевели на нову підвіску. А в список опцій увійшли регульовані амортизатори. Їх характеристики індивідуально змінюються в залежності від дорожніх умов, а також з урахуванням поздовжніх і поперечних прискорень, інформація про які збирається в відповідальному за роботу підвіски модулі.

У перелік стандартного оснащення A4 входять система попередження про можливе зіткнення спереду, функція стеження за станом водія, клімат-контроль, мультимедійна система з вісьмома динаміками, семидюймовим дисплеєм, USB-портом, Bluetooth-протоколом і голосовим управлінням, а також ксенонові фари головного світла.

Renault Scenic

Найсвіжіший вживаний Renault Scenic на вторинному ринку – це автомобіль четвертого покоління, який дебютував в 2016 році.

«Сценік» може похвалитися містким багажником на 572 літри. Ще 63 літри вміщають різні додаткові відділення, включаючи, бардачок з дверцятами на електроприводі. У спинках передніх сидінь встановлені складні столики. Задні пасажири також мають доступ до двох USB-портів, розташованих в задній частині центральної консолі.

джерело: MMR.net.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: б/уТОП

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024