Топ-10 найпопулярніших вживаних автомобілів в Україні

0
1537

В Україні – бум продажів вживаних автомобілів. У 2019 року в країну ввезли близько 400 000 машин з пробігом. Це приблизно в чотири рази більше, ніж нових.

Найчастіше українці купують німецькі автомобілі. За результатами минулого року недосяжним лідером став Volkswagen. На його частку припало 18% всього імпортного «секонд-хенду».

Друге місце також дісталося німцям: 8,6% ринку старих авто за підсумками 2019-го зайняв Opel. Трійку лідерів замикає Renault з часткою ринку майже 8%.

Також на «вторичці» користуються попитом автомобілі таких марок, як Skoda, Ford, Audi, Mercedes, Hyundai і Toyota.

Volkswagen Passat

Passat – модель Volkswagen, що скоро піде у минуле. Не так давно виробник оголосив про те, що відмовиться від цього автомобіля на користь електричної версії. Проте, на вітчизняному ринку «секонд-хенду» седан користується стабільним попитом.

Німці встигли випустити вісім поколінь «Пассата». А в 2019 році він був визнаний найбільш продаваним автомобілем середнього класу в світі. За 46 років німецька марка випустила 30 мільйонів екземплярів моделі.

За кількістю випущених автомобілів «Пассат» поступається тільки «Гольфу», який за 45 років розійшовся тиражем 35 мільйонів екземплярів.

Skoda Octavia

В кінці 2019 року Skoda представила нове – четверте – покоління Octavia. Однак в Україні цей автомобіль користується попитом і у вживаному стані.

Продажі нинішньої версії «Октавії» стартували в 2017 році. Оновлена ​​модель отримала дещо видозмінені бампери, а також модернізовані протитуманні фари.

Також для «Октавії» стала доступна система попередження фронтальних зіткнень з можливістю розпізнавання пішоходів, функція допомоги при виїзді з парковки заднім ходом і система контролю «сліпих» зон.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf – один з найбільш продаваних автомобілів в світі. Люблять його і в Україні. Щоправда, частіше купують не новим, а з пробігом.

В кінці 2019 року дебютувала восьме покоління «Гольфа». На вторинному ж ринку найсвіжіший варіант моделі – це рестайлінгова версія «сімки», яка побачила світ у 2016 році.

Родина «Гольф» отримала лише косметичні зміни в дизайні. У моделі змінилися бампери і фари головного світла, а задні ліхтарі стали світлодіодними. Також модель отримала модернізовану лінійку двигунів, цифрову приладову панель і бездротову зарядку для смартфонів.

Renault Megane

В Україні Renault Megane офіційно представлений тільки в кузові седан. Однак «традиційне» для цієї моделі виконання – це хетчбек. До того ж в Європі на «вторичці» можна знайти і універсал.

На вторинному ринку найсвіжіший Megane – це автомобіль четвертого покоління, який дебютував в 2015 році. Модель виконали в новій стилістиці французької марки.

Opel Zafira

Opel Zafira – мабуть, найнесподіваніший учасник рейтингу. В Україні ця модель офіційно навіть не представлена. Однак це не заважає їй користуватися попитом у покупців уживаних автомобілів.

Останнє оновлення «Зафіри» відбулося в 2016 році. Модель отримала новий передній бампер, перероблену радіаторну решітку, а також інші фари головного світла. Ззаду у мінівена трохи змінилися фари і бампер.

Ford Focus

Ford Focus – єдиний «американець», якому вдалося потрапити в «десятку» найпопулярніших старих авто в Україні.

Найсвіжіший варіант «Фокуса» на вторинному ринку – це модель четвертого покоління, яка дебютувала в 2018 році.

В оснащення нового «Фокуса» увійшли активні аеродинамічні жалюзі в решітці радіатора. Також автомобіль отримав адаптивну головну оптику з функцією налаштування яскравості і форми світлового пучка, проекційний дисплей, активний круїз-контроль з функцією повної зупинки і розпізнавання дорожніх знаків.

Opel Astra

Останнє покоління Opel Astra дебютувало в 2015 році, коли німецький бренд ще був у власності американського концерну General Motors.

Автомобіль оснастили мультимедійною системою з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Також «Астра» отримала точку доступу WiFi для семи пристроїв і доступ до 4G, автоматичний парктроник, камеру заднього виду, системи стеження за «сліпими» зонами, рядності руху, дорожніми знаками і попередження фронтальних зіткнень.

Audi A6

Діюче покоління Audi A6 продається з 2018 року. Автомобіль доступний, як в кузові седан, так і універсал. У базове оснащення універсалу входить система кріплення вантажів з чотирма змінними точками фіксації, сіткою, двома гачками, а також розділовим модулем для організації простору в багажному відсіку, рульове управління із змінним передавальним відношенням і світлодіодна головна оптика.

У списку систем безпеки – адаптивний круїз-контроль. Він може підтримувати відстань і швидкість при русі в щільному потоці, підтримує функцію повної зупинки і працює на швидкості до 250 кілометрів на годину. Крім цього, він здатний реагувати на зміну швидкісних обмежень, визначати повороти і перехрестя з круговим рухом.

Audi A4

Останнє покоління Audi A4 було представлено в 2015 році. Модель перевели на нову підвіску. А в список опцій увійшли регульовані амортизатори. Їх характеристики індивідуально змінюються в залежності від дорожніх умов, а також з урахуванням поздовжніх і поперечних прискорень, інформація про які збирається в відповідальному за роботу підвіски модулі.

У перелік стандартного оснащення A4 входять система попередження про можливе зіткнення спереду, функція стеження за станом водія, клімат-контроль, мультимедійна система з вісьмома динаміками, семидюймовим дисплеєм, USB-портом, Bluetooth-протоколом і голосовим управлінням, а також ксенонові фари головного світла.

Renault Scenic

Найсвіжіший вживаний Renault Scenic на вторинному ринку – це автомобіль четвертого покоління, який дебютував в 2016 році.

«Сценік» може похвалитися містким багажником на 572 літри. Ще 63 літри вміщають різні додаткові відділення, включаючи, бардачок з дверцятами на електроприводі. У спинках передніх сидінь встановлені складні столики. Задні пасажири також мають доступ до двох USB-портів, розташованих в задній частині центральної консолі.

джерело: MMR.net.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!