Авто

Фахівці назвали помилки, які призводять до швидкого зносу авто

Share

В останні роки кількість автомобілів на дорогах України значно збільшилася, і не останню роль в цьому зіграв приплив в країну вживаних авто з Європи. Проте, отримавши водійські права, далеко не кожен новоспечений власник транспортного засобу знає, як правильно поводитися з машиною для того, щоб вона вірою і правдою прослужила йому довгі роки.

Колись давно мало не кожен власник авто знав, як зробити дрібний або навіть середній ремонт свого “залізного коня”, а самі машини, які купувалися ціною великих витрат і зусиль, їх власники берегли, як зіницю ока. Зараз далеко не кожен водій здатний відрізнити карбюратор від радіатора, та що там – банально не здатний самостійно замінити колесо. Саме тому багато хто припускає стандартні помилки при водінні, які ведуть до швидкого зносу авто.

Однією з найпоширеніших помилок є вичавлене зчеплення в той момент, коли водій, наприклад, очікує перемикання сигналів світлофора. Така звичка здатна угробити вузол зчеплення і вижимний підшипник, який утримує диски зчеплення в розімкнутому положенні. Не лінуйтеся і пошкодуйте своє авто – змініть коробку передач в нейтральне положення.

Багато водіїв також не вміють правильно керувати автомобілем в той момент, коли він їде по схилу . Для того, щоб погасити швидкість машини, вони регулярно тиснуть на педаль гальма, в результаті чого перегріваються і зношуються вузли гальмівної системи. Фахівці радять їхати “під гірку” на зниженій передачі, знижуючи швидкість одноразовим натисканням на гальмівну педаль.

Не варто їздити і з мінімальною кількістю пального в баку, відкладаючи заправку на потім. Слід пам’ятати, що оптимальною кількістю є бак, заповнений не менше, ніж на три чверті – в іншому випадку конденсат, який буде утворюватися в баку, почне потрапляти в паливну магістраль і циліндри, тим самим пошкоджуючи авто і прискорюючи дорогий капремонт.

Плюс до всього, фахівці не рекомендують зловживати занадто швидкою їздою – особливо, коли в цьому немає нагальної потреби. Висока швидкість піддає зносу всі вузли і системи автомобіля, а тому машина “вуличного гонщика” ризикує проїздити зовсім недовго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Tesla має намір брати з власників Model Y до 2000 доларів за розблокування прихованого діапазону ходу

Гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що версія Model Y Standard Range здатна подорожувати так далеко,…

07.05.2024

Subaru запускає продажі універсала WRX Sportwagon з “механікою”

Універсал Subaru WRX з механікою з'явиться в Америці. Але не у США. Практичний WRX з…

07.05.2024

Продажі Volvo зростають: які моделі сьогодні користуються популярністю у світі

Volvo оголосила дані про світові продажі за квітень 2024 року, які склали 65 838 автомобілів,…

07.05.2024

Kia готує новий електромобіль кращий за Volvo EX30

Kia готується уявити світові свою нову розробку в сегменті компактних електромобілів. 23 травня відбудеться офіційна…

07.05.2024

BMW змінить колірну палітру купе M2 у 2025 році

Компанія BMW продовжує радувати своїх шанувальників, оновлюючи гамму кольорів автомобілів. Напередодні стало відомо про нові…

07.05.2024

Що робити, якщо заправились неякісним паливом: є відповідь

У ситуації, коли в авто на АЗС залили неякісне паливо, експерт рекомендує викликати евакуатор та…

07.05.2024