Авто

Експерти представили рейтинг найкращих уживаних електромобілів

Share

Авторинок не встояв перед натиском виробників електрокарів.

«Зелений» автомобіль можна придбати не тільки в дилерському центрі, але навіть і на ринку автомобілів з пробігом. 

У числі перших фахівці рекомендують звернути увагу на Volkswagen e-Up. Цей електромобіль може стати серйозним конкурентом для багатьох міських моделей. У своєму сегменті встановлений на Volkswagen e-Up електричний двигун не залишає конкурентам шансів в боротьбі. Відомо, що під сидіннями електрокара встановлені додаткові акумулятори, які допомагають врівноважити автомобіль в русі. 
Головний недолік – дальність ходу, яка обмежена 66 милями або трохи більше ніж 100 кілометрами на повному циклі зарядки.  

Для цього буде потрібно 6 годин на звичайному циклі, а при використанні швидкої зарядки потрібно всього 30 хвилин. 

На другому місці розташувався Kia Soul EV. Фахівці стверджують, що електромобіль обходиться набагато дешевше в експлуатації, ніж стандартний авто з ДВС.  
Автомобіль оснащений клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь, круїз-контролем, супутниковою навігацією і камерою заднього виду. Відомо, що його акумулятор здатний зарядитися за 30 хвилин до 80%. У більш нових версіях зарядки автомобіля вистачає майже на 450 кілометрів. 

На третьому місці BMW i3. Цей зразок може подолати до 200 кілометрів між зарядками, а в деяких версіях цей показник збільшено майже до 260 кілометрів. На повну зарядку акумулятора за допомогою домашнього ЗП потрібно всього чотири години. У той час як до показника 80% – всього 40 хвилин. 

Tesla Model X – це найбільший і потужний електрокар. АКБ електромобіля досягає значних розмірів і дозволяє подолати до 482 кілометрів на одній зарядці. При цьому швидка зарядка дозволяє вирушити в дорогу вже через 40 хвилин, а для повного циклу буде потрібно 14 годин. 

Nissan Leaf являє собою один з перших сімейних електромобілів. На одній зарядці він пройде до 200 кілометрів, а зарядний пристрій потужністю 7 кВт зарядить акумулятор до 80% за 30 хвилин при швидкій зарядці, а 4,5 години буде потрібно для повної зарядки. 

Хетчбек Tesla Model X, обійдеться дешевше і при покупці, і в експлуатації. Але для зарядки потрібно до 11 годин від домашнього зарядного пристрою потужністю 7 кВт. Швидка зарядка дозволить відновити потужність до 80% за 40 хвилин. Виробник обіцяє дальність пробігу понад 480 кілометрів на нових версіях. 

Hyundai Ioniq відомий в трьох варіантах: гібридний, гібридний і підключається гібридний, а також електричний варіант. В електричному виконанні дальність їзди не перевищує 190 кілометрів. 
Ioniq багато оснащений і практичніше, ніж Golf. Зарядка триває 4 години, а 80% за 30 хвилин при підключенні швидкої зарядки. 

Слідом йде Volkswagen e-Golf з можливістю проїзду до 200 кілометрів і 4-х годинний зарядкою від домашньої зарядного пристрою на 7 кВт. 

При використанні швидкого циклу буде потрібно всього 45 хвилин. Автомобіль вважають практичним і маневреним. 
Jaguar I-Pace – це перший електромобіль бренду. На одній зарядці він зможе подолати до 400 км. 
До 80% його можна зарядити за 90 хвилин, а по оснащенню йому поки немає рівних: два 12-дюймових екрану і один 5,5-дюймовий для кліматичних параметрів. 

Renault Zoe вважається найдоступнішим електромобілем на ринку. Часу для зарядки потрібно від восьми годин на домашньому ЗУ і до 2 годин і 40 хвилин від швидкого ЗУ. Експерти переконують, що Zoe не поступається своїм конкурентам. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024