Експерти розповіли, як дізнатися справжній пробіг авто

0
1677

Деякі власники авто при продажу автомобіля примудряються відмотати пробіг, щоб виручити більше грошей за транспортний засіб.

Однак є досить прості способи, щоб перевірити справжній пробіг авто, пишуть autonews .

Перше на що необхідно звернути увагу, так це на документи . Документи, як відомо, можна з легкістю підроблювати, тому будьте готові і до цього. Але якщо документи відсутні зовсім, то подумайте тричі перед тим, як купити дане авто.

Зовнішній вигляд автомобіля і особливо його салон. Внутрішній вигляд ТЗ повинен відповідати цифрам на одометрі. Тому, якщо пробіг невеликий, а салон затертий, задумайтеся.

Але так як і потерті деталі повинні насторожити, так і занадто нові, якщо машина “пробігла” понад 100 тисяч кілометрів. Можливо деталі були в такому жалюгідному стані, що їх довелося оновити і перефарбувати.

Ви можете перевірити історію автомобіля . Так, в Україні з 2018 року працює спеціальний електронний кабінет водія, де можна перевірити по VIN-коду історію будь-якого автомобіля. 

Також ви можете перевірити дані одометра. Якщо ви помітили, що цифри на одометрі не рівні, то це говорить про те, що пробіг відмотували.

Якщо одометр електронний, то його можна перевірити за допомогою спеціальної програми для смартфона. Інформація про пробіг міститься в модулі пам’яті.

Також ви можете заїхати на СТО і за допомогою спеціального діагностичного обладнання перевірити чи відмотували одометр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!