Anglo American випустить найбільший водневий автомобіль в світі

0
291

Компанія Anglo American з Британії розробляє кар’єрну вантажівку масою 290 тонн, цей автомобіль стане найбільшою моделлю в світі, що працює на водневому паливі. Про це повідомляє видання Business Insider.

Таку вантажівку оснастять спеціальні літій-іонні акумулятори від компанії Williams Advanced Engineering ємністю понад 1000 кіловат-годин, вони будуть «підживлювати» всю бортову електроніку, працюючи разом з масивною силовою установкою на водневих паливних елементах. Плюс до всього для безперебійної роботи автомобіль оснастять системою рекуперації кінетичної енергії.

Воднева вантажівка буде використовуватися на руднику Могалаквене в провінції Лімпопо Південно-Африканської республіки. Планується, що повноцінні випробування першої зібраної моделі будуть розпочаті в  ПАР до кінця 2020 року. Терміни запуску новинки в серійне виробництво поки не називаються.

Очікується, що завдяки сучасним технологіям викиди вуглекислого газу на рудниках Anglo American скоротяться на 30% за десять років. Екологічність вихлопу водневих самоскидів дозволить гірничодобувним компаніям заощадити на монтажі дорогих систем вентиляції в підземних шахтах.

Нагадаємо, на сьогоднішній день найбільшим автомобілем, що працює на водневому паливі, вважається кар’єрний самоскид eDumper, маса якого становить 111 тонн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!