Названі ефективні способи боротьби із запотіванням вікна автомобіля

0
368

Іній на склі автомобіля заважає огляду і може спровокувати аварійну ситуацію. Експерти розповіли про способи, які допоможуть уникнути такого явища, а також розвінчали ряд міфів з даного питання.

Відомо, що запотівання скла відбувається при біля нульової температури повітря. Однак обмерзання скла зсередини є не менш небезпечним явищем, яке можна спостерігати при значно нижчих температурах. В обох випадках водій стикається з великими проблемами.

Лід на склі довго не дозволяє почати рух, тим самим змушує водія наганяти втрачене час і як наслідок – додавати швидкість на дорозі. Крім того, запотівше скло здається чистим тільки в тіні, а при виїзді в освітлене місце або при світлі фар зустрічного транспорту перетворюється в білий екран.

Іноді запотівання може бути викликано витоком рідини з опалювальної системи. При цьому водій і пасажири ризикують вдихнути пари антифризу. В такому випадку скло вдасться очистити від маслянистої плівки навіть після усунення несправності.

Експерти радять, перед тим як сісти в автомобіль, ретельно струсити з себе сніг, щоб уникнути вогкості в салоні. Сприяє запітніння і засмічений повітряний фільтр, який ускладнює подачу свіжого повітря в салон. Щоб цього не допустити, рекомендують частіше міняти салонний фільтр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!